foto: AP/Scanpix
Krievijā otro dienu pēc kārtas atklāts rekordliels jaunu Covid-19 gadījumu skaits
Sanktpēterburgas metro pasažieri.
Pasaulē
2022. gada 22. janvāris, 15:29

Krievijā otro dienu pēc kārtas atklāts rekordliels jaunu Covid-19 gadījumu skaits

Jauns.lv / LETA

Krievijā otro dienu pēc kārtas reģistrēts rekordliels jaunu Covid-19 gadījumu skaits - sestdien atklāti 57 212 jauni inficēšanās gadījumi, bet dienu iepriekš - 49 513, liecina Covid-19 krīzes operatīvā štāba dati.

Diennakts laikā no koronavīrusa izraisītās slimības valstī miris 681 cilvēks.

Augstākais diennakts laikā reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits reģistrēts arī Maskavā - 16 094. Krievijas galvaspilsētā slimība prasījusi 69 cilvēku dzīvības.

Prezidents Vladimirs Putins nesen brīdināja, ka valstij jābūt gatavai uz vīrusa omikrona paveida izraisītu jaunu slimības vilni, un aicināja cilvēkus intensīvāk testēties un vakcinēties.

Šāsdienas datu struktūrā lielākais īpatsvars gan joprojām ir delta paveidam.

Lai gan vairākas Krievijā izstrādātās vakcīnas valstī brīvi pieejamas jau mēnešiem ilgi, attieksme pret vakcinēšanos lielā sabiedrības daļā joprojām ir skeptiska un vakcinācijas kursu pabeigusi tikai aptuveni puse iedzīvotāju.

Pēc Krievijas valdības sniegtajiem datiem, kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar koronavīrusu valstī kopumā atklāta 11 044 986 cilvēkiem un slimības upuru skaits sasniedzis 325 433. Valdības sniegtie mirstības rādītāji parasti ir aptuveni uz pusi zemāki par tiem, kurus reizi mēnesī publisko Krievijas statistikas aģentūra "Rosstat", kas slimības izraisītos nāves gadījumus nosaka pēc plašākiem kritērijiem.

Saskaņā ar ziņu aģentūras AFP apkopoto statistiku Krievija Covid-19 upuru skaita ziņā ir ceturtajā vietā pasaulē aiz ASV, Brazīlijas un Indijas.