Tipisks skaistumkonkurss Argentīnā lauž stereotipu par to, kā jāizskatās uzvarētājai. FOTO
24 gadus vecās Estefānijas runa bija tā, kas atnesa uzvaru konkursā - viņa emocionāli vēstīja par to, ka laiks beigt diskriminēt tās dāmas, kuras neatbilst Bārbijas parametriem.
Pasaulē
2016. gada 10. decembris, 13:14

Tipisks skaistumkonkurss Argentīnā lauž stereotipu par to, kā jāizskatās uzvarētājai. FOTO

Jauns.lv

24 gadus vecā Estefānija Korrea triumfējusi Argentīnā notiekošā skaistumkonkursā "Queen of Vendimia". Uzvarētāja no savām konkurentēm atšķiras ar auguma apmēriem - Estefānija sver 120 kilogramus un ne tuvu nav šablona 90-60-90 iemiesojums.

Konkurss norisinājās Mendozas provincē, Argentīnā. Tam bija pieteiktas 18 sievietes - no katra provinces reģiona pa vienai, un uzvarētāja izrādījās 24 gadus vecā Estefānija Korrea.

Viņas uzvaras pamatā bija uzruna visiem,  kas ir sarīkojuma sastāvdaļa. Pirmo reizi "Queen of Vendimia" vēsturē kāda dalībniece izvēlējās runāt nevis par ekoloģijas, klimata vai bada problēmām pasaulē, bet gan pati par sevi. Estefānija sniedza emocionālu paskaidrojumu, kāpēc tieši viņai ir jāuzvar. Skaistule vēstīja par vajadzību beidzot apkarot to sieviešu diskrimināciju, kuras neizskatās pēc Bārbijām. "Es esmu īsta sieviete, uzvarētājai jābūt reālai sievietei, lai reprezentētu mūsu zemes un Mendozas sievietes," viņa sacīja.  Viņa minēja, ka vienmēr vēlējusies kļūt par skaistumkaralieni un tāda arī jūtas, taču skaistuma mašinērijā valda stereotipi par to, kādai jāizskatās skaistumkaralienei. Estefānija arīdzan pajokoja, ka "jā, man ir grūtības ietilpināties džinsos, taču dzīve ir kas vairāk par skaistu seju un augumu".

Konkursa organizatoru pārstāve Karolina Kokuza skaidroja, ka šī dalībniece bija vienīgā, kas uzdrīkstējusies runāt par "antidiskrimināciju" un ka uzvarētājai tiešām jābūt īstai, reālai sievietei. Augumā daudz slaidākās dalībnieces sacensībā palika aiz 120 kilogramu smagās Estefānijas.


Kasjauns.lv/Foto: Facebook