Pasaulē
2021. gada 1. decembris, 13:03

"Ieslodzīts pats savā ķermenī." 41 gadu veca Covid-19 pacienta ģimeni brīdina gatavoties ļaunākajam

Jauns.lv

Astoņu bērnu tēvs Džeims Greisons atrodas komā un ir pieslēgts pie dzīvību uzturošiem aparātiem. Oktobrī viņš smagā veidā sasirga ar Covid-19. Vīrietis pirms tam bija vakcinējies pret koronavīrusu.

Viņa meita Ebonija "Sky News" stāsta, ka ģimene ir šausmās par notiekošo. Rentgena uzņēmumos redzams, ka smagi slimā Covid-19 pacienta plaušas turpina bojāties. Meita apgalvo, ka vislielākie ārstu pūliņi viņa veselības stāvokli neuzlabo.

"Mūsu sirds ir salauzta. Mans tētis ir ģimenes galva. Viņš ir tik spēcīgs vīrietis. Viņš ir labākais tētis. Viņš ir ļoti atbalstošs. Viņš rūpējas par mums visiem. Šis ir ļaunākais, kas var notikt. Viņš burtiski ir dzīvs tikai tāpēc, ka ir pieslēgts aparātiem. Ja nebūtu pieslēgts, viņš būtu miris."

Greisona ģimene domāja, ka viņš saslimis ar gripu, kad 19. oktobrī savās mājās saļima. Džeims nogādāts Londonas slimnīcā, kur viņam apstiprināts Covid-19. Dienu vēlāk, kad stāvoklis pasliktinājās, viņš ievadīts mākslīgajā komā un pieslēgts dzīvību uzturošiem aparātiem.

Greisonam, kura jaunākajam bērnam ir deviņi gadi, nebija nekādu smagu saslimšanu un viņš bija saņēmis vienu Covid-19 vakcīnu pirms inficēšanās ar vīrusu. Atrodoties slimnīcā, viņš piedzīvojis sirdslēkmi, pasliktinājies plaušu stāvoklis.

Ārsti brīdina ģimeni gatavoties ļaunākajam, jo vīrietis neatlabs, medijam atzinusi meita. "Viņa plaušas turpina bojāties. Tas ir traumatiski. Viss, ko mēs varam darīt, ir turēt viņa roku un parunāt ar viņu. Viņa pulss paātrinās, kad esam ar viņu. Man liekas viņš jūt, ka esam tur. Ja viņš kaut ko saprot, tad noteikti ir pārbijies, iesprostots savā ķermenī."

Vīrieša meita ar saviem bērniem tagad gatavojas smagiem Ziemassvētkiem. "Mans tētis mīl Ziemassvētkus. Katru reizi viņš gatavoja. Viņš visu padarīja ļoti īpašu. Maniem mazajiem brāļiem ir tikai deviņi un desmit gadi. Viņi ir bez tēta un ļoti skumst. Ziemassvētki nebūs tādi kā parasti. Mēs sērojam par kādu, kurš vēl ir dzīvs."