Pasaulē
2021. gada 9. novembris, 16:12

Krievijā ieslodzītais bijušais ASV jūras kājnieks Trevors Rīds pieteicis badastreiku

Jauns.lv / LETA

Bijušais ASV jūras kājnieks Trevors Rīds, kurš atrodas cietumā Krievijā, pieteicis bada streiku, lai protestētu pret ieslodzījumu un viņa tiesību pārkāpšanu, paziņojusi Rīda ģimene.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krievijas tiesa pērn piesprieda Rīdam deviņu gadu cietumsodu par divu policistu dzīvību apdraudēšanu atrodoties alkohola reibumā. Incidents noticis Maskavā.

Rīds viņam izvirzītās apsūdzības noraidīja kā politiski motivētas, un Vašingtona nodēvēja Rīda tiesu par "absurda teātri".

"Mēs esam saņēmuši ziņas no advokāta, ka Trevors ir sācis badastreiku, lai protestētu pret viņa patvaļīgo aizturēšanu un Krievijas varas iestāžu daudziem un kliedzošajiem viņa pamata tiesību un Krievijas likumos garantēto tiesību pārkāpumiem," pirmdien paziņoja Rīda ģimene.

foto: Ekrānuzņēmums
Rīds viņam izvirzītās apsūdzības noraidīja kā politiski motivētas.

Cietums, kurā atrodas Rīds, nav komentējis badastreiku. Arī ASV vēstniecība Maskavā vēl nav sniegusi komentārus.

Rīda ģimene neteica, cik ilgi viņš plāno ievērot badastreiku, bet aicināja ASV varasiestādes atbalstīt Rīdu, norādot uz Vašingtonas komentāriem ieslodzītā Kremļa kritiķa Alekseja Navaļnija atbalstam, kad viņš pieteica badastreiku.

"Mēs atceramies šīs administrācijas spēcīgo reakciju, kad pirms vairākiem mēnešiem krievu disidents pieteica badastreiku, un ceram, ka mūsu dēlam tiks pievērsta tāda pati uzmanība," paziņoja Rīda ģimene.