foto: Sergei Savostyanov/TASS
Maskavā atceļ daļējo "lokdaunu"
Pasaulē
2021. gada 3. novembris, 20:08

Maskavā atceļ daļējo "lokdaunu"

Jauns.lv / LETA

Neraugoties uz nemainīgi augsto Covid-19 gadījumu skaitu, Maskavā tiks atcelts daļējais pusotru nedēļu ilgais "lokdauns", trešdien pavēstīja pilsētas mērs Sergejs Sobjaņins.

Situācija slimnīcās un citās jomās ir uzlabojusies, ziņu aģentūra "Interfax" citē Sobjaņina teikto.

Tas nozīmē, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina visā valstī izsludinātās nedēļu ilgās brīvdienas Krievijas galvaspilsētā netiks pagarinātas pēc pirmdienas.

Maskavā un citās pandēmijas smagi skartajās pilsētās un reģionos līdzās brīvdienām tika pasludināti arī citi ierobežojumi.

No pagājušās ceturtdienas galvaspilsētā ar dažiem izņēmumiem darbu turpināt varēja vien pārtikas veikali un aptiekas.

Noteikumi, kas bija spēkā pirms daļējā "lokdauna", paliks spēkā arī turpmāk, un tas nozīmē, ka iedzīvotājiem būs jāuzrāda vakcinācijas, pārslimošanas vai negatīva Covid-19 testa apliecinājums, lai apmeklētu tādas vietas kā muzeji un teātri.

Diennakts laikā reģistrēti vairāk nekā 6800 jaunu Covid-19 gadījumu, 95 cilvēki miruši no Covid-19, trešdien liecina par jomu atbildīgo dienestu aplēses.

Visā Krievijā 24 stundu laikā reģistrēti vairāk nekā 40 400 Covid-19 gadījumu, bet no Covid-19 miruši 1189 cilvēki.

Citos reģionos, arī Čeļabinskā Urālos, brīvdienu periods tiek pagarināts vēl par vienu nedēļu.

Daudzi uzņēmēji sūdzas par šiem pasākumiem, skaidrojot, ka tādējādi uzņēmējdarbībai, it īpaši mazajam biznesam, tiek uzlikts pārāk smags slogs, jo darba devējiem ir pienākums darbiniekiem maksāt algas arī valsts noteikto brīvdienu laikā.