foto: PantherMedia / alex grichenko
Negaidīts viesis aizkavējis vairākus lidojumu reisus Japānā
Bruņurupucis.
Pasaulē
2021. gada 28. septembris, 10:50

Negaidīts viesis aizkavējis vairākus lidojumu reisus Japānā

Jauns.lv

Bruņurupucis, kas svēris nedaudz vairāk par 2 kilogramiem, aizvadītās piektdienas rītā aizkavējis piecas lidmašīnas kādā Japānas lidostā, ziņo “The Guardian”.

Tokijas Naritas starptautiskās lidostas darbiniekiem laiku pa laikam nākas no skrejceļa aizvākt klaiņojošus kaķus vai jenotsuņus, taču bruņurupuči teritorijā parādās reti.

Vaininieks 24. septembra rītā tika novērots lēni pārvietojamies pa lidostas skrejceļa asfaltu. Vienam no pilotiem ziņojot par šo atgadījumu, darbinieki dzīvnieku ar tīklu nekavējoties izglābuši.

Lai pārliecinātos, vai bruņurupucis nav pasaucis līdzi kādu draugu, lidostas darbinieki pārbaudīja visu 4 kilometrus garo skrejceļu, izraisot 15 minūšu kavēšanos pieciem reisiem, liecina laikraksts “Mainichi Shimbun”.

Starp lidmašīnām, kuru reisi tika aizkavēti, bija arī aviokompānijas “All Nippon Airways” lidmašīna, kuras korpuss ir izrotāts ar gaiši ziliem jūras bruņurupuču attēliem, svinot pārvadātāja reisu atklāšanu uz Havaju salām. Tur šie dzīvnieki tiek uzskatīti par svētiem un laimi nesošiem.

Lidsabiedrība laikrakstam “Mainichi” vēstīja: “Havaju salās jūras bruņurupuči tiek uzskatīti par veiksmes nesējiem un mēs ceram, ka šis bruņurupucis, kas bija ieradies novērot lidmašīnu pacelšanos, liecina par spožu nākotni.”

Pēc laikraksta, tiek uzskatīts, ka nelūgtais viesis, iespējams, nācis no dīķa, kas atrodas lidostas teritorijā 100 metrus no skrejceļa.

Lai gan Japānas lidostās bruņurupuči viesojas reti, tie regulāri apmeklē Džona Kenedija starptautisko lidostu Ņujorkā, ASV. Vasaras pirmajos mēnešos vairāki simti bruņurupuču vienlaikus var šķērsot lidostu, meklējot vietu, kur dēt olas. Dažreiz šī lielā migrācija var aizņemt pat vairāk kā stundu un izraisīt vairāku reisu kavējumus.