foto: AP/Scanpix
Austrālijas premjerministrs apsver neapmeklēt ANO Klimata izmaiņu konferenci Glāzgovā
Austrālijas premjerministrs Skots Morisons nereti kritizēts par nepietiekami aktīvu politiku cīņā ar klimata pārmaiņām.
Pasaulē
2021. gada 27. septembris, 16:27

Austrālijas premjerministrs apsver neapmeklēt ANO Klimata izmaiņu konferenci Glāzgovā

Jauns.lv / LETA

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons pirmdien publiskotā intervijā paziņojis, ka varētu neapmeklēt šogad Glāzgovā paredzēto ANO Klimata izmaiņu konferenci.

COP26 samits būs lielākās globālās klimta krīzes sarunas kopš Parīzes konferences 2015. gadā. Sarunas ilgs 12 dienas, kurās plānots vienoties par jauniem emisijas standartiem, lai ierobežotu globālo sasilšanu līdz 1,5 grādiem pēc Celsija skalas salīdzinājumā ar līmeni, kāds bija pirms rūpnieciskās revolūcijas.

Morisons, kurš ticis kritizēts par nepietiekami aktīvu politiku cīņā ar klimata pārmaiņām, intervijā laikrakstam "The West Australian" sacīja, ka vēl nav pieņemts lēmums, vai viņš dosies uz COP26.

Premjers norādīja, ka šogad jau devies vairākās ārvalstu vizītēs un daudz laika pavadījis karantīnā. Morisons sacīja, ka viņam jāpievērš lielāka uzmanība problēmām, kas aktuālas Austrālijā, tostarp pandēmijas dēļ slēgto robežo atvēršanai.

Morisona valdība likusi noprast, ka sasniegs neto nulles oglekļa emisiju tik drīz, cik iespējams, vēlams, līdz 2050. gadam, bet nav devusi konkrētus solījumus.

Austrālija ir pasaules lielākā ogļu eksportētāja pēc vērtības un joprojām ir stipri atkarīga no fosilā kurināmā elektroenerģijas sagādē.

Austrālijas ārlietu ministre uzsvēra, ka arī bez Morisona valsts būs pārstāvēta COP26 augstā līmenī ar spēcīgu delegāciju.