Pasaulē
2021. gada 20. septembris, 13:25

ASV sākas viena no vērienīgākajām migrantu deportācijām pēdējo desmitgažu laikā

Jauns.lv / LETA

ASV sākušas haitiešu nelegālo migrantu masveida deportēšanu no Teksasas robežpilsētas, īstenojot vienu no vērienīgākajām migrantu deportēšanas operācijām pēdējo desmitgažu laikā, svētdien pavēstīja amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētdien ar trim reisiem Haiti galvaspilsētā Portoprensā tika nogādāti 320 migranti, un Haiti varasiestādes apliecināja, ka otrdien gaidāmi vēl seši reisi.

ASV varasiestādes izvērsušas apņēmīgus pasākumus, lai deportētu daudzus no 12 000 migrantu, kas pēc ieceļošanas no Meksikas izvietoti Teksasā Delrio robežtilta apkaimē.

ASV trešdien plāno veikt septiņus deportācijas lidojumus - četrus uz Portoprensu un trīs uz Kapaitjēnu, pavēstīja Savienoto Valstu amatpersona.

Lidojumi turpināsies no Sanantonio, bet tie varētu tikt veikti arī no Elpaso.

Haitieši lielā skaitā migrē uz ASV no Dienvidamerikas jau daudzus gadus.

Kad pēc 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm darba vietas tur strauji sāka sarukt, daudzi ASV robežas virzienā devās, ceļu mērojot gan autobusos un vieglajos auto, gan arī kājām.

Kopš piektdienas 3300 migrantu pārvietoti no Delrio nometnes uz lidmašīnām vai ieslodzījuma vietām, pavēstīja ASV robežsardzes priekšnieks Rauls Ortiss.

No palikušajiem 12 600 migrantu katru dienu tiks pārvietoti 3000, viņš piebilda, norādot, ka mērķis ir nedēļas laikā pārvietot pilnīgi visus.

foto: AP/Scanpix
ASV sākušas haitiešu nelegālo migrantu masveida deportēšanu no Teksasas robežpilsētas.

Nelegālo migrantu ātrā izraidīšana ir iespējama, patiecoties iepriekšējā ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas 2020.gada martā noteiktajām pandēmijas laika pilnvarām, kas ļauj migrantus no valsts izraidīt nekavējoties, liedzot viņiem pieprasīt patvērumu.

Prezidents Džo Baidens noteicis izņēmumu attiecībā uz nepilngadīgajiem, kas ceļo bez pieaugušo pavadības, bet attiecībā uz pārējiem šie nosacījumi paliek spēkā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās