foto: Pixabay.com
Krievijā sieviete pie pilsētas administrācijas novieto zārku ar māsas līķi. VIDEO
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2021. gada 12. septembris, 12:01

Krievijā sieviete pie pilsētas administrācijas novieto zārku ar māsas līķi. VIDEO

Jauns.lv

Maskavas apgabala iedzīvotāja Natālija Čukānova atveda savas māsas zārku un novietoja pie Balašihas administrācijas ēkas. Sieviete šādi rīkojās, jo saņēma atteikumu radinieci apglabāt, vēsta "Meduza".

10. septembrī Čukānova vēlējās apbedīt māsu Balašihas pilsētas kapos, kur apglabāts abu tēvs. Kapsētas uzraugs paziņoja, ka apbedīšana izmaksās 120 tūkstošus rubļu - apmēram 1400 eiro.

Kā raksta "RBK", tas bija pašvaldības iestādes darbinieks, kurš atbild par pilsētas kapiem. Viņš piedāvājis sievietei valsts iestādes "Memoriālo pakalpojumu centrs" pakalpojumus. Iestāde ir pakļauta Maskavas apgabala reģionālās drošības galvenajai pārvaldei, bet tās direktors Nikolajs Kazkovs tika minēts Meduza" žurnālista Ivana Golunova izmeklēšanā par apbedīšanas biznesu.

Avots izdevumam "Komsomoļskaja Pravda" paziņoja, ka uzraugs uzspiedis sievietei "savu paziņu firmas" pakalpojumus. Viņa atteicās maksāt un atrada firmu, kas piekrita sniegt tos pašus pakalpojumus par daudz lētāku summu, aptuveni 15 tūkstošiem rubļu - 170 eiro.

Taču uzraugs atteica sievietei izsniegt atļauju par apbedīšanu. Čukānova atveda zārku ar māsas ķermeni uz Balašihas rajona administrāciju, lai piesaistītu uzmanību savai problēmai.

Cik ilgi zārks tur nostāvēja, nav zināms. Rezultātā sievietei apbedīšanas atļauja tomēr izsniegta.