foto: Michal Kosc / Forum
Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju apmēram 30 migrantu
Pasaulē
2021. gada 14. augusts, 10:24

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju apmēram 30 migrantu

Jauns.lv / LETA

Aizvadītajā diennaktī Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju apmēram 30 migrantu, kas nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvas teritorijā, sestdien pavēstīja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests un Statistikas departaments.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušās diennakts laikā pie Baltkrievijas robežas Lietuvas robežsargi nav izmantojuši dienesta ieročus, speclīdzekļus vai fizisku spēku, norādīts robežsardzes paziņojumā.

Lietuvas robežsargi pie Baltkrievijas robežas patrulē pastiprinātā režīmā, iesaistot karavīrus.

Aizvadītajā diennaktī Lietuvā aizturēti divi migranti bez dokumentiem, taču ne pierobežā.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieauga. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

No 3. augusta, pildot iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu, Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Kas 2021. gada jūlijā notiek uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas

Reaģējot uz krasu nelegālo imigrantu plūsmas pieaugumu pāri Baltkrievijas robežai, Lietuvas valdība piektdien nolēmusi izsludināt valsts mēroga ārkārtējo situāciju.

gallery icon
26