foto: AP/Scanpix
Lietuvā pie Baltkrievijas robežas aizturēti vēl 118 nelegālie migranti
Jūlijā vien konstatēti 2484 nelikumīgi robežas šķērsošanas gadījumi.
Pasaulē
2021. gada 29. jūlijs, 14:23

Lietuvā pie Baltkrievijas robežas aizturēti vēl 118 nelegālie migranti

Jauns.lv / LETA

Lietuvā diennakts laikā aizturēti vēl 118 nelegālie migranti, kas nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu ar Baltkrieviju, ceturtdien paziņojis Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizturētajiem migrantiem tiek veikti Covid-19 testi un līdz rezultātu saņemšanai viņi tiks izolēti. Par tiem ieceļotājiem, kuri lūguši patvērumu, informēts Lietuvas Migrācijas departaments, kas izskatīs viņu pieteikumus.

Kas 2021. gada jūlijā notiek uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas

Reaģējot uz krasu nelegālo imigrantu plūsmas pieaugumu pāri Baltkrievijas robežai, Lietuvas valdība piektdien nolēmusi izsludināt valsts mēroga ārkārtējo situāciju.

gallery icon
26

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits sasniedzis 3145 - 39 reizes vairāk nekā visa pagājušā gada laikā.

Jūlijā vien konstatēti 2484 nelikumīgi robežas šķērsošanas gadījumi.

Vairākums šogad aizturēto ārvalstnieku - 2005 - ir Irākas pilsoņi vai par tādiem uzdodas, aizturēts arī 191 migrants no Kongo, 129 - no Kamerūnas, 84 - no Sīrijas, 83 - no Krievijas, 81 - no Irānas, 79 - no Gvinejas, 77 - no Afganistānas, pārējie ieradušies vēl no citām valstīm. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

Lietuvas robežsargi cīnās ar imigrantu un kontrabandas plūdiem no Baltkrievijas

Šī gada pirmajos mēnešos Baltkrievijas – Lietuvas robežu šķērsojuši divreiz vairāk nelegālo migrantu nekā visā pagājušajā gadā kopumā. Sevišķi to ...

gallery icon
6

Lietuvas amatpersonas uzskata, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai.

Migrācijas krīzes dēļ Lietuvā ir izsludināta ārkārtējā situācija.