foto: AFP/Scanpix
Izraēla veic uzlidojumus Gazas joslā, atbildot uz dedzināšanas baloniem
Palestīniešu grupējumi atklājuši pretuguni pa Izraēlas kara aviācijas lidaparātiem.
Pasaulē
2021. gada 26. jūlijs, 13:27

Izraēla veic uzlidojumus Gazas joslā, atbildot uz dedzināšanas baloniem

Jauns.lv / LETA

Izraēlas armija pirmdien pavēstīja, ka naktī veikusi uzlidojumus Gazas joslā palestīniešu kustības "Hamas" militārai bāzei, atbildot uz to, ka no Gazas joslas Izraēlas virzienā palaisti gaisa baloni ar degošām vielām un spridzekļiem.

"Reaģējot uz dedzināšanas baloniem, kas palaisti Izraēlas virzienā, mēs veicām triecienu "Hamas" militārai bāzei, kurā bija infrastruktūra un līdzekļi, kas izmantoti terora aktivitātēs," teikts Izraēlas armijas paziņojumā. "Bāze Gazas joslā bija netālu no civilajiem objektiem, arī skolas. Mēs turpināsim reaģēt uz visiem terora centieniem no Gazas."

Palestīniešu radiostacija "Al Aqsa" iepriekš vēstīja, ka uzlidojumi naktī uz pirmdienu Hanjunisas un Gazas pilsētu rajonā bijuši vērsti pret grupējumiem, kas ir saistīti ar tā dēvētās palestīniešu pretošanās kustības vienībām.

Par upuriem un postījumiem nekas nav ziņots.

Atbilstoši radiostacijas informācijai palestīniešu grupējumi atklājuši pretuguni pa Izraēlas kara aviācijas lidaparātiem.

Palestīniešu kaujinieki regulāri Izraēlas virzienā no Gazas joslas laiž balonus ar degošām vielām un spridzekļiem, lai tur nodarītu postījumus.

Tā rezultātā Izraēlas dienvidu laukos izraisās ugunsgrēki.

Maijā Izraēlas un Gazas joslas konflikta eskalācijā, kas ar raķešu apšaudēm un uzlidojumiem ilga 11 dienas, Izraēlas pusē dzīvību zaudēja 13 cilvēki, bet Gazas joslā 255.

Ēģiptei izdevās panākt pamieru starp Izraēlu un "Hamas", kas stājās spēkā 21.maijā.