foto: WHALE RESCUE HANNAH via REUTERS
Jaunzēlandieši pārdzīvo neveiksmi, glābjot mātes pamestu zobenvaļu mazuli
Cilvēki baro zobenvaļu mazuli
Pasaulē
2021. gada 25. jūlijs, 15:19

Jaunzēlandieši pārdzīvo neveiksmi, glābjot mātes pamestu zobenvaļu mazuli

Jauns.lv

Jaunzēlandē miris zobenvaļu mazulis, kuru ar māti atkal apvienot centušies vairāk nekā 100 brīvprātīgo, raksta BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zobenvaļu mazuli Toa pirms 10 dienām atrada divi pusaudži. Viņš bija izskalojies krastā netālu no Jaunzēlandes galvaspilsētas Velingtonas.

Eksperti lēš, ka aptuveni 2,5 metrus garais mazulis bijis divus līdz sešus mēnešus vecs. Tā kā okeānā vienam viņam nebija izredžu izdzīvot, par mazuli sāka rūpēties simtiem brīvprātīgo, reizē arī cenšoties atrast viņa māti.

foto: AFP/Scanpix
Zobenvaļu mazulis Toa

Dzīvniekam tika dots vārds Toa, kas maori tautas valodā nozīmē "karavīrs".

Dabas aizsardzības speciālisti mazuli ievietoja improvizētā baseinā, kur ik pēc četrām stundām viņš tika barots. Tikmēr virs okeāna notika vērienīgi meklēšanas darbi, iespējamo Toa māti meklējot no lidmašīnas.

Piektdien organizācija "Whale Rescue", kas palīdzēja aprūpēt mazo vali, sacīja, ka viņa stāvoklis pēkšņi pasliktinājies. Veterinārārsti steigušies palīdzēt, taču nav spējuši viņu izglābt.

foto: AFP/Scanpix
Toa kopā ar brīvprātīgo palīgu

"Mums ir jāziņo, ka pirms neilga laika Toa devās mūžībā," sacīja organizācija. "Kā jau jūs visi varat iedomāties, mēs esam satriekti." Dzīvnieku glābēji bija cerējuši mazuli atkal apvienot ar māti, vai arī, ja tas neizdotos, censties viņu "nodot adopcijai" citai zobenvaļu mātītei.

Dzīvnieka aprūpētāji norāda, ka mazulis miris "ātri, mīlestības ieskauts".