foto: EPA/Scanpix
ASV pakļauj sankcijām Kubas aizsardzības ministru
Pasaulē
2021. gada 22. jūlijs, 23:22

ASV pakļauj sankcijām Kubas aizsardzības ministru

Jauns.lv / LETA

ASV par Kubā notikušo miermīlīgo protestu apspiešanu nosaka sankcijas Kubas aizsardzības ministram un Iekšlietu ministrijas birojam, ceturtdien pavēstīja Savienoto Valstu Finanšu ministrija, ASV prezidentam Džo Baidenam norādot, kas tas ir "tikai sākums" soda pasākumiem pret Havanu.

ASV Finanšu ministrija norādīja, ka tās Ārvalstu aktīvu birojs iesaldējis ministra Alvaro Lopesa Mjeras un SNB, Kubas Iekšlietu ministrijas biroja, aktīvus saistībā ar cilvēktiesību pārkāpumiem, kas pastrādāti Kubā šomēnes pieredzēto protestu apspiešanas gaitā.

"Tas ir tikai sākums - Savienotās Valstis turpinās noteikt sankcijas indivīdiem, kas ir atbildīgi par Kubas tautas apsiešanu," norādīja Baidens.

Tūkstošiem kubiešu 11.jūlijā izgāja protesta akcijās vairāku pilsētu ielās, paužot sašutumu par ekonomikas krīzi, pārtikas un citu pamatpreču trūkumu, pārrāvumiem elektrības piegādēs.

Kuba ekonomikas krīzē vaino ASV, kas ekonomisko spiedienu pret valsti uztur jau pusgadsimtu, tomēr situācija saasinājusies arī pandēmijas ierobežojumu un pieaugošā koronavīrusa gadījumu skaita dēļ.