Pasaulē
2021. gada 16. jūlijs, 10:24

Laikraksts: Kremlis 2016.gadā vienojies par "ceļa karti" Trampa atbalstam

Jauns.lv / LETA

Britu laikraksts "The Guardian" ceturtdien pavēstīja, ka ir ieguvis Kremļa dokumentus, kur atbilstoši laikraksta žurnālistu skaidrojumam, izklāstīts Krievijas starpresoru plāns par "iejaukšanos ASV demokrātijā" 2016.gada prezidenta vēlēšanās, kas pieņemts Krievijas Drošības padomes locekļu sanāksmē 2016.gada 22.janvārī un ko parakstījis prezidents Vladimirs Putins.

Laikraksts neatklāj, kā dokumentus saņēmis.

Sanāksmes dalībnieki, kā tiek apgalvots, bijuši vienisprātis, ka Donalda Trampa valdība palīdzēs nodrošināt Maskavas stratēģiskos mērķus, tāpēc ir jāizmanto "viss iespējamais spēks", lai sekmētu Trampa uzvaru, kas novedīs pie "ASV sociāli politiskās sistēmas destabilizācijas".

"Iejaukšanās plānā" izklāstīta informācija par ASV "vājajām vietām", kam var pieskaitīt arvien lielāko plaisu starp kreisajiem un labējiem spēkiem un noskaņojumu pret valdošo eliti prezidenta Baraka Obamas varas laikā.

Turklāt uzmanība pievērsta tā dēvētajiem mediju vīrusiem, ko ar mediju kanālu starpniecību rosināts iefiltrēt ASV politiskajā darba kārtībā, lai "mainītu masu apziņu".

Pēc sanāksmes Putins izveidojis starpresoru komisiju. Kā teikts materiālā, katrai iestādei uzticēta sava loma. Tām atvēlēta nedēļa, lai sagatavotu un prezentētu konkrētus priekšlikumus šo mērķu īstenošanai.

"Pēc visa spriežot, šajos dokumentos izklāstīta ceļa karte tam, kas patiesībā notika 2016.gadā," norāda "The Guardian".

Reaģējot uz publikāciju, Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sacīja - ideja, ka augsti Krievijas politiķi un amatpersonas 2016.gada sākumā tikušies un vienojušies atbalstīt Trampu, ir "pamatīgs izdomājums".