foto: REUTERS/SCANPIX
Izraēla ierosina jaunus ierobežojumus cīņā pret Covid-19 izplatību
Cilvēki Telavivā.
Pasaulē
2021. gada 16. jūlijs, 08:24

Izraēla ierosina jaunus ierobežojumus cīņā pret Covid-19 izplatību

Jauns.lv / LETA

Izraēla plāno noteikt stingrākus ierobežojumus, lai cīnītos pret Covid-19 gadījumu skaita palielināšanos, izplatoties jaunā koronavīrusa delta paveidam, ceturtdien paziņoja premjerministra birojs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja šos jaunos plānus apstiprinās parlaments, tad iekštelpu pasākumos ar vairāk nekā 100 cilvēkiem būs ļauts piedalīties tikai tiem, kas ir vakcinēti pret Covid-19 vai ir to pārslimojuši.

Viņiem arī vajadzēs valkāt sejas maskas, izņemot ēšanas un dzeršanas reizes.

Šo plānu kopīgi izstrādāja premjera birojs, Veselības ministrija un Ekonomikas ministrija.

Veselības ministrija ir paziņojusi, ka tā samazinātu karantīnas laiku tiem, kas kontaktējušies ar inficētiem cilvēkiem, un nevakcinētiem iedzīvotājiem, kas atgriežas valstī, no 10 dienām līdz septiņām dienām, ja ir negatīvs Covid-19 tests.

Izraēla kļuva par pionieri vakcinācijā pret Covid-19, kad tā ieguva miljoniem vakcīnas devu no ASV farmācijas uzņēmuma "Pfizer" apmaiņā pret dalīšanos ar plašiem medicīniskiem datiem par šīs vakcīnas ietekmi.

Vakcinācija ar "Pfizer"/"BioNTech" Covid-19 vakcīnu Izraēlā bija starp straujākajām pasaulē. Abas vakcīnas devas saņēma vairāk nekā 55% iedzīvotāju, tai skaitā apmēram 85% no pieaugušajiem.

Jaunu Covid-19 gadījumu skaits krasi samazinājās, un jūnija sākumā Izraēla mīkstināja daudzus ierobežojumus. Drīz pēc tam, kad Covid-19 gadījumu skaits sāka straujāk pieaugt, Veselības ministrija atjaunoja prasību valkāt sejas maskas slēgtās sabiedriskās vietās.

Pēdējās 24 stundās Izraēlā reģistrēti vairāk nekā 600 jauni Covid-19 gadījumi. Pirms nedēļas tika reģistrēti vidēji 200 jauni gadījumi dienā.

Izraēlas premjerministrs Naftali Benets trešdien aicināja izraēliešus valkāt maskas slēgtās sabiedriskās vietās un izvairīties no ceļošanas. Viņš arī aicināja vakcinēt bērnus vecumā no 12 līdz 16 gadiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās