foto: PantherMedia / Gabriele Maltinti/Scanpix
Sardīnijā uz mājas jumta uzkrīt koferis ar miljoniem vērtu saturu; īpašnieki nekavējoties izsauc policiju
Sardīnija/Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2021. gada 15. jūlijs, 21:40

Sardīnijā uz mājas jumta uzkrīt koferis ar miljoniem vērtu saturu; īpašnieki nekavējoties izsauc policiju

Jauns.lv

Ar dārgo saturu piepildītajam koferim no lidmašīnas bija jāizkrīt uz sauszemes nelielā Sardīnijas pilsētiņā ar aptuveni 1200 iedzīvotājiem, taču tas piezemējās "nepareizajā" vietā, vēsta "The Guardian".

Koferis nokrita uz kādas mājas jumta, sašķaidot saules paneli. Izbrīnītie mājas īpašnieki izdzirdēja skaļu troksni un tūlīt piezvanīja policijai.

Policijas darbinieki uz jumta atrada melnu koferi pilnu ar 8,5 kilogramiem kokaīna 9 miljonu eiro vērtībā. "Sardīnijā līst kokaīns," 28.martā par incidentu ziņoja Itālijas prese, salīdzinot to ar taktiku, ko izmanto narkotiku tirgoņi Dienvidamerikā.

Pēc četru mēnešu ilgas izmeklēšanas policija otrdien arestēja lidmašīnas pilotu. Izmeklēšanā atklājies, ka lidmašīna pacēlusies no mazas lidostas Romā un šķērsojusi Nuoro provinci Sardīnijas ziemeļaustrumos pirms devusies uz plānoto galamērķi, bet tad aptuveni 20 minūtes pazuda no rada.

Policija sacīja, ka lidmašīna pazuda no radara dažas minūtes pirms koferis tika nomests zemē. Lidmašīna tāpat fiksēta novērošanas kamerās Olbijas lidostā.

Ar lidostas personāla sniegto ziņu palīdzību un degvielas uzpildes datiem policijai izdevās identificēt pilotu – 28 gadus veco Frančesko Rizo (Francesco Rizzo) no Romas.

Rizo strādāja par pilotu Ungārijas kompānijā un pārvadāja turīgus cilvēkus, kad viņu pēc nolaišanās Kaljāri lidostā arestēja. Tobrīd lidmašīna Itālijā bija ieradusies no Vācijas.

Policija joprojām meklē narkotiku tirgoņus, kuriem bija jānoķer no gaisa nomestais koferis ar kokaīnu.

Oficiāli šis ir pirmais šāda veida incidents Sardīnijā, taču policijai ir aizdomas, ka narkotikas no gaisa uz salas nomestas arī iepriekš.