Pasaulē
2021. gada 8. jūlijs, 13:45

Taizemes rūpnīcas sprādziena vilnis "aizslauka" pāri, kurš tobrīd mājās skatījās TV

Jauns.lv

5.jūlijā pulksten trijos naktī Bangkokas priekšpilsētas plastmasas rūpnīcā nogranda sprādziens. Eksplozija bija tik spēcīga, ka sagrāva ne tikai rūpnīcu, bet nodarīja ievērojamus postījumus arī apkārtējās mājās. Soctīklos publicēti šaušalīgi kadri no kāda pāra mājas, kuri sprādziena brīdī relaksēti vēroja televizoru.

Kāds laulāts pāris, kuri dzīvoja netālu no ķīmijas rūpnīcas, tonakt mierīgi skatījās televizoru, nenojaušot neko ļaunu.

Videonovērošanas kameras uzņemtajos materiālos redzams, ka vienā mirklī izšķīst logs un tā fragmenti lielā ātrumā ielido istabā. Sprādziena vilnis iznīcināja ne tikai logu stiklus, bet arī daudz ko citu iekštelpā. Pārstāja darboties arī TV, bet pēc dažām sekundēm dzirdami sievietes kliedzieni, kura mēģina saprast, vai vīrs ir dzīvs.

foto: Ekrānuzņēmums
Precēts pāris vēro TV, nenojaušot, ka pēc pāris sekundēm sprādziena vilnis skars viņu māju.

Par laimi, postošais rūpnīcas sprādziens ģimenei radīja tikai materiālus zaudējumus. Šobrīd laulātais pāris ir hospitalizēts un viņi priecājas, ka joprojām ir dzīvi. Tobrīd viņiem tas šķita neiespējami.

"Es gribu, lai visi zina, ka esmu drošībā. Mēs bijām ievainoti, bet esam dzīvi. Māju var atjaunot, tā nav problēma. Mēs priecājamies, ka izdzīvojām," paziņoja vīrs.

Amatpersonas paziņojušas, ka sprādzienā tika ievainoti 60 cilvēki, bet gājis bojā viens 18 gadus vecs brīvprātīgais ugunsdzēsējs. Sabojātas tika arī ap simts mājas un 15 automašīnas. Lai arī ugunsgrēks ir lokalizēts, melnie un indīgie dūmi nokļuvuši atmosfērā. Varasiestādes 5 kilometru rādiusā no sprādziena vietas bija spiestas evakuēt ap 1800 cilvēku.

Šobrīd glābšanas komandas regulāri pārbauda apkārtējās teritorijas gaisa kvalitāti, lai evakuētie cilvēki spētu atgriezties savās mājās, tiklīdz viņu veselībai tas būs droši.

Taizemes premjerministrs pieprasījis savākt pēc iespējas vairāk informācijas par gaisa, augsnes un ūdens piesārņojumu, lai mazinātu ietekmi uz cilvēku veselību gan īstermiņā, gan ilgtermiņā, vēsta "Daily Mail".

Tēmas