foto: Unsplash
Krievijā atrasts ASV studentes līķis; sieviete iepriekš darbojusies kā snaipere
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2021. gada 20. jūnijs, 11:56

Krievijā atrasts ASV studentes līķis; sieviete iepriekš darbojusies kā snaipere

Jauns.lv

Krievijā, Ņižņijnovgorodā atrasts ASV studentes Ketrīnas Sirovas līķis. Jaunā sieviete pazudusi bez vēsts pirms dažām dienām. Tāpat ticis aizturēts iespējamais slepkava.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

34 gadus vecā Sirova dzimusi Kalifornijā. Viņa pārcēlusies uz Krieviju pirms trīs gadiem un mācījusies par advokātu Ņižņijnovgorodas universitātē.

Pirms pārcelšanās viņa bija snaipere amerikāņu jūras kājiniekos, vēsta "Meduza". Sirova pārstājusi kontaktēties ar radiniekiem 15.jūnijā.

Aptuveni sešos vakarā sieviete izgāja no sava dzīvokļa un kopš tā laika neviens viņu nav redzējis. Kā vēsta vietējie mediji, tajā dienā viņa aizsūtījusi mātei ziņu, ka brauc mašīnā kopā ar svešinieku.

Sirovas meklēšanā iesaistījās operatīvās grupas, izmeklētāji un brīvprātīgie. Vēl pirms sievietes atršanas ierosināta lieta par slepkavību. Sievietes līķis atrasts 19.jūnija rītā.

Saistībā ar aizdomām par slepkavību aizturēts vairākkārt sodīts 1977.gadā dzimis vietējā rajona iedzīvotājs. Tiek ziņots, ka viņš sadarbojas ar izmeklētājiem.

Iepriekš vīrietis tiesāts par izvarošanu, seksuāla rakstura uzbrukumiem, huligānismu un kautiņiem. Izmeklētāji atraduši videonovērošanas kameru ierakstus, kuros redzams, ka Sirova sēž viņa automašīnā.

Uz amerikānietes ķermeņa konstatēti trīs naža dūrieni. Tāpat tiek ziņots, ka sieviete pirms nāves izvarota, bet pēc tam, kad piedraudējusi par to ziņot policijai, vīrietis viņu nogalinājis.