foto: REUTERS/SCANPIX
Indonēzijā vakcinēties mudina, dāvinot dzīvas radības
Pasaulē
2021. gada 18. jūnijs, 06:20

Indonēzijā vakcinēties mudina, dāvinot dzīvas radības

Jauns.lv

Province Indonēzijā nolēmusi motivēt savus vecāka gada gājuma iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19, katram no viņiem pretī dodot īpašu dāvanu - dzīvu vistu, raksta CNN.

Šāda prakse tiek piekopta vienā no reģioniem Java Baratas provincē.

Cilvēki Indonēzijā vakcinējas, lai par brīvu dabūtu vistu

Indonēzija nolēmusi motivēt savus vecāka gada gājuma pilsoņus vakcinēties pret Covid-19, katram no viņiem pretī dodot īpašu dāvanu - dzīvu ...

gallery icon
11

Ar vistām amatpersonas cer piesaistīt vairāk vakcinēto vecumā virs 45 gadiem.

Vietējais policists Galihs Aprija stāsta, ka gados vecākie iedzīvotāji valdības vakcinācijas programmas ieviešanas sākumā ļoti šaubījušies par savu izvēli potēties pret Covid-19.
"Sākumā internetā bija daudz dezinformācijas un melu par vakcīnu, it īpaši sociālajos tīklos," sacīja Galihs. "Daudzi vecāka gadagājuma cilvēki domāja, ka vakcīna neaizkavēs Covid-19, bet izraisīs nopietnas slimības un pat nāvi."

Policija sadarbībā ar amatpersonām un vietējiem medicīnas centriem pagājušajā mēnesī uzsāka bezmaksas vistu kampaņu.

Pirms šīs iniciatīvas uzsākšanas tikai 25 no 200 iedzīvotājiem bija gatavi saņemt vakcīnu, bet nu potēties pat dodas 250 cilvēku dienā.

Šobrīd vakcinētajiem izdalītas jau 500 dzīvas vistas, bet amatpersonas domā par jauniem pasākumiem, kā iedrošināt cilvēkus potēties. "Mums vajag izglītot cilvēkus par vakcīnas drošumu un ieguvumiem, lai viņi vairs nebaidītos," sacīja Galihs. "Mēs dodamies no mājas uz māju, mudinot cilvēkus vakcinēties."

Vakcinācijas procesā palīdz arī armijas personāls.

Viena no sievietēm, kura vakcīnu saņēmusi tieši ar šīs vakcinācijas programmas starpniecību, CNN stāsta: 

"Es nezināju, vai man pat ir vajadzīga vakcīna, bet tagad, kad viņi man deva vistu un teica, ka es varu saņemt arī vakcīnu - jā, paldies, es esmu priecīga!"

"Ir lieliski redzēt, ka mūsu vecākie iedzīvotāji kļūst priecīgi, redzot vistas, un mēs vienlaikus varam viņas aizsargāt ar vakcīnu," piekrīt policijas pārstāvis.

Indonēziju nesen piemeklējis viens no lielākajiem koronavīrusa uzliesmojumiem Āzijā. Šajā valstī konstatēti gandrīz 2 miljoni saslimšanas gadījumu, bet ar infekciju miruši vairāk nekā 53 000 cilvēku. Covid-19 īpaši uzliesmojis pēc musulmaņu svētku ramadāna brīvdienām.