foto: ZUMAPRESS.com
FOTO: Botsvānā atrasts viens no pasaulē lielākajiem dimantiem
Pasaulē
2021. gada 17. jūnijs, 12:56

FOTO: Botsvānā atrasts viens no pasaulē lielākajiem dimantiem

Jauns.lv

Āfrikā esošajā Botsvānā atrasts viens no pasaulē lielākajiem dārgakmeņiem, kas sver 1098 karātus, raksta "The Guardian". Tas atrasts šī gada 1. jūnijā.

Dimantu ražotājfirma "Debswana", kuras rīcībā nonācis dārgais atradums, norāda, ka šis dārgakmens esot pat trešais lielākais šāda veida dimants pasaulē, turklāt lielākais firmas vairāk nekā 50 gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē.

Pasaulē lielāko dimantu pulciņam pievienojies vēl viens dārgakmens

Āfrikā esošajā Botsvānā atrasts viens no pasaulē lielākajiem dārgakmeņiem, kas sver 1098 karātus, raksta "The Guardian". Tas atrasts šī gada ...

gallery icon

Trešdien dārgakments prezentēts arī Botsvānas valsts prezidentam Mogvetsi Masisi.

"Pēc mūsu sākotnējās analīzes tas varētu būt pasaulē trešais lielākais dārgakmens kvalitātes akmens," norāda "Debswana" pārstāve Linete Armstronga.

Lielāks par šo bijis vien 1905. gadā Dienvidāfrikā atrastais 3106 karātu "Cullinan" un 2015. gadā arī Botsvānā atrastais 1109 karātu "Lesedi La Rona".

"Retais un neparastais akmens dimantu kontekstā Botsvānai nozīmē tik daudz," sacīja Armstronga. "Tas dod cerību tautai, kurai ir grūti laiki."

foto: AFP/Scanpix
Botsvānas prezidents un lielais dārgakmens

Vēl vārdā nenosauktā dimanta izmērs garumā pārsniedz septiņus centimetrus. Zināms, ka pandēmijas dēļ dimantu tirgus pērn ir smagi cietis, un šis atradums ir cerība uz Botsvānas ekonomikas atlabšanu. Botsvāna caru dividendēm, honorāriem un nodokļiem saņem pat 80% no "Debswana" pārdošanas ienākumiem.

Tēmas