foto: REUTERS/SCANPIX
Sahalīnas apgabals Krievijā paziņo par obligātu vakcināciju
Obligāti būs jāvakcinējas 60% katra darba kolektīva darbinieku.
Pasaulē
2021. gada 17. jūnijs, 10:14

Sahalīnas apgabals Krievijā paziņo par obligātu vakcināciju

Jauns.lv / LETA

Krievijas Sahalīnas apgabals kļuvis par ceturto valsts reģionu, kurā noteikta obligāta iedzīvotāju daļas vakcinācija pret Covid-19.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā pavēstīja sabiedrības veselības uzraudzības dienesta "Rospotrebnadzor" reģionālās pārvaldes vadītāja Olga Funtusova, reģions pēc saslimstības līmeņa ierindojies astotajā vietā valstī, lai gan pirms mēneša bija 82.vietā.

Rīkojums par obligātu vakcināciju stāsies spēkā 21.jūnijā un prasība skars pakalpojumu, transporta, izglītības, veselības aizsardzības, tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un kultūras sfērās strādājošos, kā arī valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekus.

Obligāti būs jāvakcinējas 60% katra darba kolektīva darbinieku. Kā vēsta izdevums "Sakhalin.info", darbinieki, kuri atteiksies vakcinēties, tiks atstādināti no pienākumu pildīšanas un darbā varēs atgriezties tikai pēc potēšanās.

Maskavā uzsāk bezmaksas vakcinēšanu pret Covid-19

Maskavā sestdien sākta bezmaksas vakcinēšana pret Covid-19 ar Krievijā radīto vakcīnu "Sputņik V", kurai sākotnēji aicināti pieteikties veselības aprūpes, izglītības ...

gallery icon
19

Iepriekšējā dienā par obligātu 60% vairāku nozaru darbinieku vakcinēšanos paziņoja Maskavas, Piemaskavas un Kemerovas apgabala varasiestādes.

Pasaules valstu vidū Krievijā ir sestais lielākais inficēšanās gadījumu skaits, tomēr prezidents Vladimirs Putins līdz šim apgalvojis, ka Krievija ar pandēmiju tiek galā labāk nekā vairums citu valstu.

Varasiestādēm ar grūtībām izdodas pārliecināt iedzīvotājus vakcinēties, kaut arī valstī jau decembrī tika uzsākta masveida vakcinācijas kampaņa.

Dzīve Maskavā koronavīrusa pandēmijas laikā 2020. gada martā

Dzīve Maskavā koronavīrusa epidēmijas laikā

gallery icon
42

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, trešdien paziņojot par obligātu vakcināciju, norādīja, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugums ir dramatisks. No Maskavas 12 miljoniem iedzīvotāju vakcinējušies vien 1,8 miljoni.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās