foto: REUTERS/SCANPIX
Miris pasaulē lielākās ģimenes galva
Ziona Čana ģimene.
Pasaulē
2021. gada 14. jūnijs, 11:40

Miris pasaulē lielākās ģimenes galva

Jauns.lv

Indijas štatā Mizoramā 76 gadu vecumā miris vīrietis, kurš tiek uzskatīts par pasaulē lielākās ģimenes galvu, vēsta BBC.

Ziona Čana miris svētdien. Pēc viņa palikušas 38 sievas, 89 bērni un 36 mazbērni. Viņš bija reliģiozas sektas, kas praktizēja poligāmiju, vadītājs.

Vīrietis cietis no diabēta un hipertensijas. Ārsti "PTI News" norādījuši, ka vīrieša veselība pasliktinājusies un viņš nogādāts slimnīcā, kur ierašanās brīdī konstatēta nāve.

foto: REUTERS/SCANPIX
Ziona Čana.

Kā norāda medijs, nevar viennozīmīgi apgalvot, ka Čana tik tiešām bija pasaulē lielākās ģimenes galva, jo uz šādu titulu pretendē vēl arī citi. Tāpat esot grūti noteikt ģimenes apmērus.

Vismaz vienā publikācijā apgalvots, ka vīrietim bijušas 39 sievas, 94 bērni, 33 mazbērni un viens mazmazbērns, kas kopā ir 181 cilvēks. Tomēr ar rekordu vai bez, šī ģimene ir vietējā mēroga sensācija, piesaistot Indijas ciemam tūristus.

foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

Milzīgā ģimene dzīvo kopā četrstāvu mājā ar 100 istabām. Visas sievas mitinās kopmītnēs blakus vīra privātajai guļamistabai. Ģimenes savrupnams piesaista tūristus no visas pasaules.

Čana dzimis 1945.gadā. Ar savu vecāko sievu, kas ir trīs gadus vecāka, viņš iepazinās 17 gadu vecumā. Ģimene pieder kristīgajai sektai, kurai ir aptuveni 2000 sekotāju.

Sektu, kas pieļauj poligāmiju vīriešiem, 1942.gadā nodibināja Čana vectēvs. 

Tēmas