foto: unsplash.com
Vācijas katoļu bīskaps pauž atbalstu viendzimuma pāru svētīšanai
Foto ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2021. gada 11. jūnijs, 23:40

Vācijas katoļu bīskaps pauž atbalstu viendzimuma pāru svētīšanai

Jauns.lv / LETA

Vācijas katoļu bīskaps piektdien pauda atbalstu viendzimuma pāru svētīšanai, šādu nostāju paužot Vatikānā pēc tikšanās ar pāvestu Francisku, kas izteicis savus iebildumus šādai praksei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ja tie (viendzimuma pāri) lūgs svētību, kāpēc ne," sacīja Esenes bīskaps Francis Jozefs Overbeks, Vatikānā atbildot uz žurnālistu jautājumu.

Pāvests bīskapu, vienu no Eiropas Savienības Bīskapu konferences komisijas vicepriekšsēdētājiem, uzņēma kopā ar citiem delegācijas locekļiem.

Žurnālisti bīskapam lūdza komentēt notikumus Vācijā, kur vairāk nekā 100 katoļu draudzes maijā piedāvāja laulību ceremonijas "visiem, kas viens otru mīl", neatkarīgi no tā, vai tie ir geju, lesbiešu vai heteroseksuāļu pāri.

Viendzimuma pāru svētīšanas ceremonijas, kas notika priesteru, diakonu un brīvprātīgo iniciatīvas "Mīlestība uzvar" ietvaros, tika rīkotas, neraugoties uz Vatikāna nostāju.

"Mēs esam pastorāla baznīca visiem tās locekļiem, arī homoseksuāļiem," sacīja Overbeks.

"Šis pāvests ir pastorāls pāvests, un viņš mums teica, ka mums ir jādara tas, kas kalpo cilvēkiem, un to mēs darām."

Francisks neilgi pēc stāšanās pāvesta amatā pauda nepieredzēti labvēlīgu nostāju LGBT kopienai, ar tagad jau slaveno teicienu "kas es esmu, lai tiesātu" izsakoties par homoseksuāļiem, kas cenšas dzīvot kristīgu dzīvi.

Kaut arī Francisks izteicies, ka atbalsta viendzimuma pāru civilās savienības, savā nostājā viņš nav gājis tik tālu, lai atbalstītu arī baznīcas svētības došanu viendzimuma pāriem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās