foto: imago images/Bernd Friedel/Scanpix
Igaunijā no trešdienas sejas masku nēsāšana nebūs obligāta, bet ieteicama
Foto ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2021. gada 1. jūnijs, 13:55

Igaunijā no trešdienas sejas masku nēsāšana nebūs obligāta, bet ieteicama

Jauns.lv / LETA

Igaunijā no trešdienas sejas masku nēsāšana vairs nebūs obligāta - tai būs tikai ieteikuma raksturs, otrdien nolēmusi valdība.

Kā norādījusi premjerministre Kaja Kallasa, tāds lēmums pieņemts, jo saslimstība ar Covid-19 valstī būtiski kritusies. Tomēr viņa atgādinājusi, ka koronavīruss nekur nav pazudis, tāpēc maskas joprojām ieteicams nēsāt slēgtās telpās un vietās, kur pulcējas daudz ļaužu.

Obligātā prasībna nēsāt maskas vairs nebūs spēkā visās sabiedriskajās telpās, ieskaitot izglītības iestādes un aprūpes namus, baznīcas, veikalus, pakalpojumu uzņēmumus, kultūras, sporta un izklaides pasākumus.

Veselības departaments tomēr patur tiesības nepieciešamības gadījumā atkal noteikt obligātu prasību nēsāt maskas, raksta avīze "Postimees". Tādas pašas tiesības joprojām būs arī darba devējiem.

Kā Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR pastāstījis valsts pārvaldes lietu ministrs Jāks Ābs, no 14.jūnija pasākumos iekštelpās ar vakcinācijas pasēm varēs piedalīties līdz 3000 cilvēkiem, bet brīvā dabā - līdz 9000 cilvēkiem.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais jaunu inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 1.jūnijā ir 163,8.