Pasaulē
2021. gada 15. maijs, 09:34

Biedējoši skati no Ķīnas, kur plosījās divi spēcīgi tornādo; gājuši bojā vairāki cilvēki

Jauns.lv

Ķīnas centrālo un austrumu daļu piektdienas vakarā piemeklējuši divi virpuļviesuļi, izraisot vismaz septiņu cilvēku nāvi un ievainojot vairāk nekā 200 cilvēku, sestdien vēstīja amatpersonas un valsts mediji.

Hubei provinces Uhaņas pilsētā spēcīgs tornādo prasījis sešu cilvēku dzīvības un ievainojis 218 cilvēkus. Virpuļviesulis, kura vēju stiprums bija līdz pat 24 metriem sekundē, sagrāva būvlaukumu un sabojāja divus torņa ceļamkrānus. Tas sagrāvis 27 mājas, bet vēl 130 ēkām nodarījis postījumus. Izgāzti arī vairāki koki.

Virupuļviesuļu atstātais posts Ķīnas centrālajā un austrumu daļā

Ķīnas centrālo un austrumu daļu skāruši divi virpuļviesuļi, izraisot vismaz septiņu cilvēku nāvi un ievainojot vairāk nekā 200 cilvēku.

gallery icon
15

Pusotru stundu pirms tam cits virpuļviesulis skāra Dzjansu provinces Šendzes pilsētu, kur gāja bojā viens cilvēks un tika ievainots 21. Tornādo sagrāva fabriku ēkas un nodarīja postījumus elektroiekārtām.

foto: Ekrānuzņēmums
Aculiecinieki iemūžinājuši spēcīgo tornādo, kas virpulī bija ierāvis dažādas atlūzas un neapturami postīja visu, kas gadījās tā ceļā.

Sociālajos tīklos publicēti vairāki aculiecinieku video, kuros redzami postošie skati. Tornādo virpulī bija ierāvis dažādas atlūzas un neapturami postīja visu, kas gadījās tā ceļā. Kādā brīdī pilsētā pazuda apgaismojums, notiekošo padarot vēl biedējošāku.

Virpuļviesuļi bieži piemeklē Dzjansu pavasara beigās un vasaras sākumā. Ķīnas tirdzniecības centru Šanhajā, kas atrodas 100 kilometrus no Sudžou, arī skāris spēcīgs pērkona negaiss, kas sinoptiķiem lika izsludināt trauksmi.

Tēmas