foto: REUTERS/SCANPIX
Kā tad beidzās izmēģinājuma koncerts Barselonā, kas pulcēja 5000 apmeklētāju?
Pasaulē
2021. gada 5. maijs, 06:52

Kā tad beidzās izmēģinājuma koncerts Barselonā, kas pulcēja 5000 apmeklētāju?

Jauns.lv

Marta izskaņā Barselonā notikušajā grupas "Love of Lesbian" koncertā, kas, pulcējot 5000 apmeklētāju, bija kā izmēģinājums, vai pandēmijas laikā ir iespējams droši sarīkot masu pasākumus, nav plaši izplatījusies Covid-19 infekcija, ziņo BBC.

Sešiem koncerta apmeklētājiem divu nedēļu laikā pēc koncerta apmeklēšanas tika apstiprināta saslimšana ar Covid-19, bet četros no šiem gadījumiem inficēšanās nav saistāma ar pasākuma apmeklēšanu. Divos gadījumos nav skaidrs, kur tieši personas ir inficējušās. 

"Nav pazīmju, kas liecinātu, ka koncerta laikā notikusi infekcijas pārnešana," preses konferencē paudis infekcijas slimību speciālists Hoseps Marija Libre.

Koncerts bija lielākais pulcēšanās pasākums Eiropā kopš gada sākuma. Tā mērķis bija izpētīt, vai epidemioloģiski droši ir iespējams rīkot masu pasākumus.

Barselonā uzrīko gada lielāko kultūras notikumu

gallery icon

Vairāk nekā 5000 cilvēku marta izskaņā pulcējās "Palau Sant Jordi" arēnā, kur uzstājās grupa "Love of Lesbian". 

Pasākums notika ar speciālu Spānijas veselības iestāžu atļauju, pirms koncerta visiem apmeklētājiem veicot Covid-19 testu.

Tie, kuru rezultāti bija pozitīvi, nevarēja apmeklēt koncertu, bet viņiem bija tiesības uz naudas atmaksu.

Dalībnieki savus antigēna testa rezultātus saņēma 10 līdz 15 minūšu laikā, izmantojot lietotni savos tālruņos. Tests un maska ​​tika iekļauti biļetes cenā, kas maksāja no 23 līdz 28 eiro.

Pēc ekspertu domām, šis pētījums apliecinājis, ka, veicot iepriekšēju skrīningu ar antigēna testiem un izmantojot sejas maskas, izdevies novērst infekcijas izplatību norises vietā, neskatoties uz to, ka starp dalībniekiem nebija sociālā distancēšanās. 

Tikmēr Jaunzēlandē "īstā" koncertā pulcējas 50 000 apmeklētāju

Lielākais koncerts pasaulē kopš koronavīrusa pandēmijas sākuma aizvadīts 24. aprīlī Jaunzēlandē. To apmeklēja vairāk nekā 50 000 cilvēku.

foto: AP/Scanpix
Rokgrupas "Six60" koncerts Jaunzēlandē pulcē 50 000 cilvēku.

Rokgrupa "Six60" spēlēja lielākajā sporta stadionā Eden Park, Oklendā.

Jāteic, ka šajā koncertā nebija vajadzīgas maskas vai jebkāda veida sociālā distancēšanās. Koncerts tiek uzskatīts par Jaunzēlandes stingrās vīrusa kontroles panākumu apliecinājumu.

foto: AP/Scanpix
Lielākais koncerts pasaulē kopš koronavīrusa pandēmijas sākuma aizvadīts 24. aprīlī Jaunzēlandē.

Kopš pandēmijas sākuma Jaunzēlandē reģistrēti tikai 2601 gadījumi un 26 nāves gadījumi.