foto: EPA/Scanpix
Pasaulē ar Covid-19 saslimušo skaits pārsniedzis 150 miljonus
Indijā pēdējo septiņu dienu laikā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 2,5 miljoniem cilvēku.
Pasaulē
2021. gada 30. aprīlis, 10:06

Pasaulē ar Covid-19 saslimušo skaits pārsniedzis 150 miljonus

Jauns.lv / LETA

Pasaulē inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta kopumā jau vairāk nekā 150 miljoniem cilvēku, liecina aģentūras AFP piektdien publiskotās aplēses.

Kopš pandēmijas sākuma reģistrēti 150,3 miljoni inficēšanās gadījumu.

Kopš februāra vidus diennaktī konstatēto inficēto skaits ar Covid-19 pasaulē ir palielinājies vairāk nekā divas reizes. Pēc vīrusa otrā viļņa, kas ilga no oktobra līdz janvārim, jauno Covid-19 gadījumu skaits nedaudz pārsniedz 350 000 dienā, bet tagad tas pakāpies līdz 821 000 dienā, ziņo AFP, kas balstās uz valstu sniegtajiem oficiālās statistikas datiem.

Covid-19 plosītā Indija un nogurušie cilvēki

Indijā svētdien reģistrēts jauns koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaita rekords - teju 350 000 diennakts laikā. Pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti ...

gallery icon
26

Indijā pēdējo septiņu dienu laikā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 2,5 miljoniem cilvēku - vidēji 357 000 gadījumu dienā, kas ir 30 reizes vairāk nekā februāra vidū.

Indijā infekcijas straujā izplatība daļēji tiek skaidrota ar jaunu vīrusa variantu, bet daļēji ar politiskiem un reliģiskiem masu pasākumiem, kuri rīkoti, nerēķinoties ar pandēmiju. Slimnīcās trūkst gultasvietu un skābekļa balonu, tās ir pārpildītas un vairs nespēj uzņemt visus pacientus.

Ugunsgrēks Bagdādes Covid-19 pacientu slimnīcā

Ugunsgrēkā Bagdādes Covid-19 pacientu intensīvās aprūpes nodaļā gājuši bojā vismaz 27 cilvēki. Ugunsgrēks sācies pēc sprādziena skābekļa glabātuvē, ziņo avoti.

gallery icon
19

Vislielākais kopējais saslimušo skaits ir ASV (32,3 miljoni), Indijā (18,8 miljoni) un Brazīlijā (14,6 miljoni).

Pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu kopš pandēmijas sākuma pasaulē miruši gandrīz 3,2 miljoni cilvēku.

Tūkstošiem cilvēku Lielbritānijā ignorē Covid-19 ierobežojumus un bauda silto pavasara dienu

Lai arī paziņots, ka pludmalē nedrīkst pulcēties vairāk par sešiem cilvēkiem, simtiem Braitonas svinētāju otrdien baudīja saulrieta ballīti. Cilvēki daudzviet ...

gallery icon
31