"Tallink" izrāda savu grezni atjaunoto prāmi, kas kursēs Baltijas jūrā. FOTO
Prāmja atjaunošanā ieguldīti 16 miljoni eiro.
Pasaulē
2016. gada 13. decembris, 10:42

"Tallink" izrāda savu grezni atjaunoto prāmi, kas kursēs Baltijas jūrā. FOTO

Jauns.lv

Pirmdien AS "Tallink Group" Igaunijā izrādīja savu atjaunoto prāmi "Silja Europa" - lepnais kuģis, kura renovācijā ieguldīti 16 miljoni eiro, kursēs maršrutā no kamiņu galvaspilsētas Tallinas līdz Helsinkiem Somijā. 

Līdz ar "Silja Europa" atgriešanos Tallinas-Helsinku maršrutā tajā vairs nekursēs prāmis "Baltic Queen", kas turpmāk prāmja "Romantika" vietā kursēs starp Tallinu un Stokholmu, bet "Romantika" pievienosies prāmim "Isabelle" maršrutā starp Rīgu un Stokholmu.

"Silja Europa" ir lielākais kompānijas kruīzu kuģis. 

Vienā no apjomīgākajiem un dārgākajiem "Tallink" prāmju rekonstrukcijas projektiem, kas tika sākts augustā, tika atjaunotas 1016 kajītes - gan standarta, gan ekskluzīvās. Jauno kajīšu interjeru izstrādāja kompānija "Aprocos".

Tāpat atjaunoti "Silja Europa" koridori, kāpnes, pasažieru pieņemšanas zonas un koplietošanas tualetes, jaunu apdari ieguva lielākā daļa restorānu un bāru, kurus nepaspēja izremontēt pavasarī veikto darbu laikā. Atjaunots restorāns-bufete, restorāns "Grill House", krogs un viens no bāriem, kā arī izveidota jauna kafejnīca "Coffee&Co", kas līdz šim darbojās tikai kruīza līnijās starp Helsinkiem un Stokholmu.

Maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem "Tallink" pārvadā apmēram piecus miljonus pasažieru gadā. Bez kruīza kuģiem šajā maršrutā kursē arī divi ātrgaitas pasažieru kuģi, kas strādā ar zīmolu "Tallink Shuttle".

2017.gadā "Tallink" šajā maršrutā ekspluatācijā nodos jauno ātrgaitas kuģi "Megastar" ar sašķidrinātās dabasgāzes dzinēju.

Prāmis "Silja Europa" ir būvēts 1993.gadā Vācijā. "Silja Europa" ir viens no pasaulē lielākajiem ro-ro prāmjiem pēc kajīšu skaita ar prāmja garumu 202 metri, platumu 33 metri un vairāk nekā 3000 pasažieru ietilpību. Uz prāmja ir pieejamas sešas dažādas kajīšu klases, pieci restorāni, divi bāri un naktsklubi, skaistumkopšanas salons, sauna un četri veikali. Prāmim ir augstākā ledus klase "1A Super", un tā maksimālais ātrums ir 21,5 mezgli. Uz prāmja autoklāja var uzņemt 932 līnijmetrus vieglo un kravas automašīnu.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Postimees/LETA/Scanpix