Pasaulē
2021. gada 23. aprīlis, 17:39

Krievijā aviācijas institūta lektoru notiesā par valsts nodevību

Jauns.lv / LETA

Krievijas tiesa kādam aviācijas augstskolas pasniedzējam piektdien piespriedusi 20 gadu cietumsodu par valsts nodevību, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Maskavas pilsētas tiesa Maskavas Aviācijas institūta darbinieku Alekseju Vorobjovu atzinusi par vainīgu nelikumīgā tehnoloģijas eksportā vai tādas informācijas nodošanā, kas var tikt izmantota ieroču izstrādē.

Apsūdzētais atzīts arī par vainīgu ieroču sastāvdaļu kontrabandā.

Prāva notika aiz slēgtām durvīm, un sīkākas ziņas par Vorobjova nodarījumu nav pieejamas. Aģentūra "Interfax", atsaucoties uz kādu avotu, ziņo, ka Vorobjovs savu vainu esot noliedzis.

Pēdējo gadu laikā apsūdzības par valsts nodevību Krievijā izvirzītas virknei zinātnieku, militārpersonu un amatpersonu, kas it kā nodevušas ārvalstīm slepenu informāciju.

Tikmēr Kremļa kritiķi apgalvo, ka šo lietu ierosināšana bieži izriet no režīma nepamatotās paranojas, kā arī norāda, ka šīs lietas grūti objektīvi izvērtēt, jo tās ir slepenas.

Aģentūra "Interfaks" ziņo, ka pagājušajā nedēļā aizdomās par nodevību aizturēts kāds zinātnieks, kas pētījis aerodinamiku un it kā esot nodevis kādai NATO dalībvalstij valsts noslēpumus.

Pagājušajā nedēļā par valsts nodevību tika notiesāta arī kāda bijusī amatpersona, kam piesprieda divpadsmitarpus gadus cietumā.