foto: Pixabay
Itālis 15 gadus neieradās darbā, bet turpināja saņemt algu, nopelnot pusmiljonu eiro
Pasaulē
2021. gada 22. aprīlis, 21:18

Itālis 15 gadus neieradās darbā, bet turpināja saņemt algu, nopelnot pusmiljonu eiro

Jauns.lv

Itālijas policija izmeklē gadījumu, kad Kalabrijas reģiona slimnīcas darbinieks neieradās darbā 15 gadus, bet turpināja saņemt algu, vēsta BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vīrietis, kura vārds un specialitāte pašlaik netiek atklāta, 2005.gadā tika iekļauts slimnīcas štatā un tajā pašā gadā pārtrauca ierasties darbā.

Viņa alga visu šo gadu laikā bija 538 tūkstoši eiro. Zināms, ka viņš bijis valsts struktūras darbinieks, kas nozīmē, ka nauda izmaksāta no valsts budžeta.

Policijai izdevies noskaidrot, ka viņš iebiedējis savu netiešo priekšnieci, kura vēl pašā sākumā vēlējusies viņam izteikt disciplināru brīdinājumu.

Vadītāja drīz vien aizgājusi no darba, tā arī lietu neierosinot, bet viņas vietā pieņemtais darbinieks nepamanījis neatbilstību starp darbinieku sarakstu un faktisko personāla apmēru. Viņš nepievērsis uzmanību slimnīcas darbinieku skaitam.

Vīrietis apsūdzēts krāpniecībā, izspiešanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā. Izmeklēšana sākta arī pret sešiem slimnīcas vadītājiem. Viņi tiek turēti aizdomās par to, ka zinājuši par noziedzīgo shēmu, taču atbalstījuši to.

Visi aizdomās turamie šobrīd atrodas apcietinājumā. Šis gadījums atklāts plašākas policijas izmeklēšanas laikā, kas saistīts ar Itālijas valdības sektora darbiniekiem.

Valsts ierēdņu sistemātiskā "bastošana" ar algas saglabāšanu un stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu šajā valstī neesot retums. Tomēr policijā atzīst, ka ar tik vērienīgu krāpniecību 15 gadu garumā vēl nav saskārusies.