foto: EPA/Scanpix
Pakistānas radikālie islāmisti atbrīvo 11 sagūstītus policistus
TLP atbrīvoja gūstekņus naktī uz pirmdienu pēc sarunām ar valdību.
Pasaulē
2021. gada 19. aprīlis, 10:41

Pakistānas radikālie islāmisti atbrīvo 11 sagūstītus policistus

Jauns.lv / LETA

Pakistānas radikāla islāmistu partija "Tehreek-e-Labbaik Pakistan" (TLP) atbrīvojusi 11 policistus, kurus bija sagūstījusi, cenšoties panākt Francijas vēstnieka izraidīšanu saistībā ar Francijas valdības atbalstu izdevumiem, kas publicējuši pravieša Muhameda karikatūras.

TLP atbrīvoja gūstekņus naktī uz pirmdienu pēc sarunām ar valdību, pavēstīja iekšlietu ministrs Šeihs Rašids Ahmeds.

Simtiem ar degbumbām un nūjām bruņojušies TLP aktīvisti joprojām ir iebarikādējušies mošejas kompleksā Lahoras pilsētā, kas kalpo par partijas galveno mītni.

TLP kopš pagājušā gada beigām rīko vardarbīgus protestus, pieprasot no valsts izraidīt Francijas vēstnieku.

Pakistānā Francijai naidīga noskaņojuma izpausmes manāmas vairākus mēnešus, kopš Francijas prezidents Emanuels Makrons bija paudis atbalstu satīriskā izdevuma tiesībām pārpublicēt islāma pravieša Muhameda karikatūras, ko daudzi musulmaņi uzskata par zaimošanu.

Pakistānas premjerministra Imrana Hana valdībai gadu gaitā ar grūtībām izdevies savaldīt TLP, bet pagājušajā nedēļā valdība paziņoja par partijas aizliegšanu, faktiski atzīstot to par teroristu organizāciju.

Ap Francijas vēstniecību, kas atrodas atrodas sabiedrībai slēgta, apsargāta diplomātiskā rajona teritorijā, tiek īstenoti papildu drošības pasākumi.

Ap vēstniecības teritorijas mūri, nostiprinot misijas aizsardzību, izvietoti kuģu konteineri.