foto: EPA/Scanpix
Pakistāna pēc vardarbīgiem protestiem pilnībā bloķē sociālos medijus
Sadursmēs ar partijas atbakstītājiem dzīvību zaudējuši divi policisti.
Pasaulē
2021. gada 16. aprīlis, 12:37

Pakistāna pēc vardarbīgiem protestiem pilnībā bloķē sociālos medijus

Jauns.lv / LETA

Pakistānas valdība piektdien devusi rīkojumu uz vairākām stundām bloķēt sociālo mediju un tūlītējās ziņapmaiņas platformas, lēmumu pieņemot pēc vardarbīgajiem protestiem pret Franciju.

Rīkojumā Pakistānas Telekomunikāciju pārvaldei Iekšlietu ministrija pieprasīja līdz plkst. 15 "pilnībā bloķēt" piekļuvi platformām "Twitter", "Facebook", "Whatsapp", "YouTube" un "Telegram".

Ministrija nesniedz paskaidrojumu par bloķēšanas motīviem, tomēr tas pieņemts dienu pēc tam, kad Francijas vēstniecība bija aicinājusi Francijas pilsoņus un uzņēmumus uz laiku pamest valsti ekstrēmistu partijas rīkoto protestu dēļ, kas paralizējuši Pakistānu. Sadursmēs dzīvību zaudējuši divi policisti.

Politiskās partijas bieži izmanto sociālos mediju, lai mobilizētu atbalstītājus.

Tūkstošiem partijas "Tehreek-e-Labbaik Pakistan" (TLP) atbalstītāju izgāja pilsētu ielās, pēc tam kad otrdien tika aizturēts organizācijas līderis, kas bija aicinājis no valsts izraidīt Francijas vēstnieku.

Pakistānā Francijai naidīga noskaņojuma izpausmes manāmas vairākus mēnešus, kopš Francijas prezidents Emanuels Makrons bija paudis atbalstu satīriskā izdevuma tiesībām pārpublicēt islāma pravieša Muhameda karikatūras, ko daudzi musulmaņi uzskata par zaimošanu.

Pakistānas premjerministra Imrana Hana valdībai gadu gaitā ar grūtībām izdevies savaldīt TLP, bet šonedēļ valdība paziņoja par partijas aizliegšanu, faktiski atzīstot to par teroristu organizāciju.

Ap Francijas vēstniecību, kas atrodas atrodas sabiedrībai slēgta, apsargāta diplomātiskā rajona teritorijā, tiek īstenoti papildu drošības pasākumi.

Ap vēstniecības teritorijas mūri, nostiprinot misijas aizsardzību, izvietoti kuģu konteineri.