Ķīnā steidz pabeigt milzīgu Covid-19 karantīnas nometni

Ķīnā steidz pabeigt milzu karantīnas nometni, jo šomēnes izcēlies jauns Covid-19 uzliesmojums un miljoniem cilvēku atrodas stingrā "lokdaunā", vēsta "CNN".

gallery icon
21
Pasaulē
2021. gada 21. janvāris, 04:26

18 kvadrātmetri ar dušu: Covid-19 uzliesmojuma ēnā Ķīnā steidz pabeigt masīvu karantīnas nometni

Jauns.lv

Ķīnā steidz pabeigt milzu karantīnas nometni, jo šomēnes izcēlies jauns Covid-19 uzliesmojums un miljoniem cilvēku atrodas stingrā "lokdaunā", vēsta CNN.

Lielākoties Ķīna ir ierobežojusi vīrusa izplatību un liela daļa valsts atgriežas salīdzinoši normālā ikdienā. Tomēr pēkšņais Covid-19 gadījumu skaita pieaugums radījis bažas amatpersonām īsi pirms tam gada nozīmīgākos svētku svinībām - Lunārā jeb Ķīniešu Jaunā gada, kas iekrīt periodā no 21. janvāra līdz 21. februārim.

Šajos svētkos parasti liels iedzīvotāju skaits dodas apciemot ģimenes locekļus un plaši pārvietojas pa valsti.

Nometne atrodas Hebei provinces galvaspilsētā Šidzjadžuanā, valsts galvaspilsētas Pekinas piepilsētā. Šidzjadžuanas amatpersonas uzsākušas masveida pārbaudes un ieviesušas stingrus ierobežojumus, veselus ciemus pārvietojot uz centralizētām karantīnas vietām, lai ierobežotu vīrusa izplatību.

Jaunajā karantīnas nometnē var tikt izmitināti 4000 Covid-19 pacienti. Celtniecība tika uzsākta 13. janvārī. Pirmā nometnes daļa ir pabeigta un gatava ekspluatācijai. Katra no telpām ir 18 kvadrātmetrus plaša un tajā būs vannasistaba, duša, rakstāmgalds, krēsls, gulta, bezvadu interneta pieslēgums un televizors.

Lai ierobežotu slimības uzliesmojumu Šidzjadžuanā, varasiestādes 8. janvārī 11 miljoniem iedzīvotāju aizliedza pamest pilsētu. Kopš tā laika jau vairāk nekā 20 tūkstoši no 12 ciemiem ir pārvietoti uz citām karantīnas vietām.

Līdz šim Hebei provincē testēti vairāk nekā 17 miljoni cilvēku un provinces iedzīvotāji tiek aicināti palikt mājās.