Lielbritānijas iedzīvotāji saņem Covid-19 pirmo vakcīnas devu

Lielbritānijas iedzīvotāji saņem Covid-19 vakcīnu pirmo devu. Kopš decembra sākuma vakcinēti jau vairāk nekā 1,3 miljoni cilvēku jeb gandrīz 2% ...

gallery icon
35
Pasaulē
2021. gada 7. janvāris, 09:57

Lielbritānijā pret Covid-19 vakcinēti vairāk cilvēku nekā visā ES

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijā pret jauno koronavīrusu vakcinēti vairāk cilvēku nekā visā Eiropas Savienībā (ES), liecina ziņu aģentūras AFP trešdienas vakarā apkopotie dati.

Kopš Lielbritānija decembra sākumā apstiprināja lietošanai uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādāto Covid-19 vakcīnu, pirmo vakcīnas devu saņēmuši jau vairāk nekā 1,3 miljoni cilvēku jeb gandrīz 2% no valsts iedzīvotājiem.

foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijā Covid-19 pirmo vakcīnas devu saņēmuši jau gandrīz 2% no valsts iedzīvotājiem.

Tikmēr ES, kur vairumā valstu vakcinācijas kampaņas sākās laikā no 26.decembra līdz 29.decembrim, kopumā vakcinēti 1,1 miljons cilvēku jeb 0,2% no kopējā ES iedzīvotāju skaita.

Pirmdien Lielbritānijā sākas iedzīvotāju vakcinēšana arī ar farmācijas kompānijas "AstraZeneca" un Oksfordas Universitātes kopīgi izstrādāto Covid-19 vakcīnu.

No ES valstīm visvairāk cilvēku vakcinējusi Vācija, kur sapotēts 367 331 cilvēks.

Vācijai seko Itālija, kur vakcinēti 260 948 cilvēki, un Polija, kur sapotēti 140 226 cilvēki.

Spānijā vakcinēti 139 339 cilvēki un Dānijā 63 312.

ES vakcinēšanā līdz šim izmantota "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātā Covid-19 vakcīna, bet trešdien Eiropas Komisija apstiprināja arī ražotāja "Moderna" Covid-19 vakcīnu.

Lielbritānijā šī vakcīna vēl nav apstiprināta, un valdība ir izpelnījusies kritiku, ka nav pietiekami laicīgi pasūtījusi šo vakcīnu.

ASV, kur ir lielākais ar Covid-19 mirušo cilvēku skaits pasaulē, līdz šim vakcinēti 4,48 miljoni cilvēku jeb 1,5% no iedzīvotājiem. ASV vakcinācijā tiek izmantotas "Moderna", kā arī  "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās Covid-19 vakcīnas.

Strauji vakcinācija norit Izraēlā, kur drīz būs vakcinēta piektā daļa iedzīvotāju.

Lielbritānijā vakcinē pirmo cilvēku - 90 gadus veco Mārgaretu

Lielbritānijā, kur uzsākta iedzīvotāju masveida imunizācija pret Covid-19, pielietojot "Pfizer"/"BioNTech" izstrādāto preparātu, vakcinēts pirmais cilvēks - 90 gadus vecā Mārgareta ...

gallery icon
9

Ķīnā līdz 31.decembrim pret jauno koronavīrusu bija vakcinēti vairāk nekā 4,5 miljoni cilvēku.

Šajās valstīs vakcinācija sākās krietni pirms ES.

Nīderlande ir pēdējā ES valsts, kas sākusi vakcināciju pret Covid-19. Nīderlandē vakcinācijas kampaņa sākās tikai trešdien.

Lēni vakcinācija norit Francijā, kur sapotēti tikai aptuveni 7000 cilvēku, Austrijā, kur vakcinēti 8360, Bulgārijā, kur pirmo vakcīnas devu saņēmuši 5448 cilvēki, un Īrijā, kur vakcinēti 4000 cilvēku.

Attiecībā pret iedzīvotāju kopskaitu visvairāk cilvēku ES vakcinējusi Dānija - 1,1% no saviem iedzīvotājiem, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā Vācijā un Itālijā.

Pēc Nacionālā veselības dienesta trešdien publiskotajiem datiem, Latvijā līdz šim kopumā vakcīnu saņēmuši 3803 cilvēki.