foto: ZUMAPRESS.com
Medicīnas centra darbinieks, kurš tīši Viskonsīnā sabojāja ap 500 "Moderna" vakcīnu, atklājis savus motīvus
Pasaulē
2021. gada 6. janvāris, 19:10

Medicīnas centra darbinieks, kurš tīši Viskonsīnā sabojāja ap 500 "Moderna" vakcīnu, atklājis savus motīvus

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā apcietinātais Viskonsīnas farmaceits, kurš sabojāja ap 500 “Moderna” vakcīnu devu, ir sazvērestības teorētiķis, ziņo CNN.

46 gadus vecais Stīvens Brandenburgs tiek apsūdzēts par 57 flakonu tīšu izņemšanu ārpus dzesēšanas iekārtas. Tas tika darīts ar nolūku, lai vakcīnas zaudētu savu efektivitāti. Ar 57 šādiem flakoniem pietiek apmēram 500 vakcīnas devām. 

Farmaceits izmeklētājiem atklājis savus motīvus, norādot, ka tic sazvērestības teorijām. Viņaprāt, vakcīna varot mainīt DNS.

Brandenburgs sākotnēji tika arestēts, bet pēc lietas sākotnējās noklausīšanās atbrīvots. Soda apmērs viņam vēl lietas laikā tiks noteikts. Nākamā tiesas sēde paredzēta 19. janvārī.

Viņš tiek apsūdzēts par īpašuma bojāšanu un apdraudējumu cilvēku drošībai. Šobrīd tiek skaidrots, vai vakcīnas tiešām bija zaudējušas savu efektivitāti. Prokurori varētu izvirzīt mazāk nopietnas apsūdzības, ja izrādīsies, ka vakcīnas vēl bija derīgas. 

Dzīve un nāve Covid-19 pacientu nodaļās visā pasaulē [Brīdinām, nepatīkami skati!]

gallery icon
44

Iepriekš jau ziņojām, ka Viskonsīnā policija bija apcietinājusi medicīnas centra "Aurora" darbinieku, kurš tīši bija sabojājis ap 500 ''Moderna" vakcīnu devu, kas izstrādātas cīņai pret Covid-19.

Sākotnēji centrs ziņoja, ka vakcīnas devas sabojātas nejauši, jo kāds darbinieks tās atstājis ārpus nepieciešamās temperatūras, bet vēlāk tomēr tika paziņots, ka tās sabojātas apzināti.