foto: EPA/Scanpix
Polija līdz marta beigām pret Covid-19 cer vakcinēt 2,9 miljonus cilvēku
Šobrīd prioritāte piešķirta medicīnas nozares darbinieku un arī pansionātu personāla vakcinācijai.
Pasaulē
2021. gada 4. janvāris, 16:07

Polija līdz marta beigām pret Covid-19 cer vakcinēt 2,9 miljonus cilvēku

Jauns.lv / LETA

Polija cer līdz marta beigām vakcinēt pret jauno koronavīrusu 2,9 miljonus cilvēku visās riska grupās, pirmdien paziņoja Polijas premjerministra kancelejas vadītājs Mihals Dvorčiks.

Vakcinācijas temps būs atkarīgs no pieejamā vakcīnu devu skaita: 2021.gada 1.ceturksnī Polija cer saņemt gandrīz 5,9 miljonus devu, galvenokārt no farmācijas uzņēmumiem "Pfizer" un "Moderna", sacīja Dvorčiks.

Šobrīd prioritāte piešķirta medicīnas nozares darbinieku un arī pansionātu personāla vakcinācijai. Nākamie ir iedzīvotāji vecumā no 60 gadiem, dienestu darbinieki, kā arī skolotāji.

Nedēļas nogalē Polijā izcēlās skandāls saistībā ar slavenību vakcināciju pret jauno koronavīrusu, lai gan šobrīd vakcīnas paredzētas tikai medicīnas darbiniekiem un viņu ģimenēm.

Varšavas medicīniskā universitāte atzina, ka ceturtdien pret koronavīrusu vakcinētas 18 "labi zināmas mākslas un kultūras personības".

Universitātē uzsākta izmeklēšana, taču visā valstī par standartu kļūs rūpīgas pārbaudes, it īpaši vakcinācijas procesa pirmajā posmā, kopīgā preses konferencē ar Dvorčiku paziņoja veselības ministrs Adams Nedzjelskis.

Līdz svētdienas plkst.18 Polijā vairāk nekā 50 000 cilvēku saņēmuši pirmo vakcīnas devu, sacīja Dvorčiks.