foto: REUTERS/SCANPIX
Sidnejā pastiprina Covid-19 ierobežojumus Vecgada dienai
Publisks paziņojums Sidnejā par distancēšanos.
Pasaulē
2020. gada 30. decembris, 08:00

Sidnejā pastiprina Covid-19 ierobežojumus Vecgada dienai

Jauns.lv / LETA

Austrālijas lielākajā pilsētā Sidnejā tiek pastiprināti Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi Vecgada dienai, jo jaunā koronavīrusa uzliesmojums no pilsētas ziemeļu pludmalēm ir izplatījies tālāk, trešdien paziņoja Jaundienvidvelsas štata valdība.

Maksimālais viesu skaits, kurus viena Sidnejas mājsaimniecība varēs uzņemt Jaungada sagaidīšanas svētkos, tiek samazināts no 10 līdz pieciem. Cilvēku skaits, kas drīkstēs sapulcēties vienā pasākumā ārpus telpām, tiek samazināts no 50 līdz 30, sacīja štata premjerministre Gledisa Beredžikliana.

foto: REUTERS/SCANPIX
Publisks paziņojums Sidnejā par distancēšanos.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Sidnejas rietumos vienā ģimenē tika atklāti seši ar Covid-19 inficētie. Kopējais inficēto skaits Sidnejā ir pieaudzis līdz 147.

Policija paziņoja, ka, par spīti centieniem nobloķēt inficēto pilsētas daļu, kāda līgava ar 20 kāzu viesiem izpelnījās 1000 Austrālijas dolāru naudassodus, atstājot nobloķēto ziemeļu pludmaļu rajonu, lai ierastos uz laulību ceremoniju pilsētā nedēļas nogalē.

Covid-19 dēļ Sidnejā slēdz Bondai pludmali

Austrālijā Jaundienvidvelsas štata valdība sestdien slēgusi populāro Sidnejas Bondai pludmali, šādi reaģējot uz ziņām, ka pludmales apmeklētāji ignorē prasību par ...

gallery icon
50

Lai gan štata valdība ļauj rīkot Vecgada vakara uguņošanu virs Sidnejas Ostas tilta, to klātienē varēs redzēt maz cilvēku. Parasti ostas rajonā vērot uguņošanu ierodas līdz vienam miljonam cilvēku, bet šogad to klātienē varēs redzēt tikai tie, kam no mājokļa, mājas jumta vai viesnīcas istabas paveras skaits uz ostu.

Jaundienvidvelsas premjere aicināja visus Sidnejas iedzīvotājus palikt mājās un vērot uguņošanu televīzijā.