foto: ZUMAPRESS.com
Melnie Ziemassvētki Beļģijas pansionātā... Tur viesojies Covid-19 inficēts Ziemassvētku vecītis
Pasaulē
2020. gada 26. decembris, 21:30

Melnie Ziemassvētki Beļģijas pansionātā... Tur viesojies Covid-19 inficēts Ziemassvētku vecītis

Jauns.lv

Pandēmijas plosītajā Beļģijā "melnus" Ziemassvētkus šogad piedzīvojis veco ļaužu aprūpes nams "Hemelrijck" Molā. Tur viesojies Covid-19 pozitīvs Ziemassvētku vecītis, kurš inficējis seniorus, kā arī 18 no viņiem vīrusa izraisītās slimības dēļ jau miruši, ziņo "The Brussels Times".

Ziemassvētku vecītis veco ļaužu namu apciemoja decembra sākumā.  Lai arī vizītes laikā viņš juties vesels, tomēr tiek uzskatīts, ka tieši viņš ienesis infekciju namā, jo vēlāk atklājies, ka viņš ir Covid-19 pozitīvs. 

Kopš decembra sākuma pansionātā saslimis 121 tā iedzīvotājs, kā arī 36 darbinieki. 

No vīrusa izraisītās saslimšanas miruši 18 pansionāta iemītnieki, tostarp 5 miruši Ziemassvētkos.

Uzaicinot Ziemassvētku vecīti, aprūpes nama darbinieki bija cerējuši, ka viņš iepriecinās pansionāta iemītniekus. Turklāt konkrētajā dienā nekas neesot liecinājis, ka viņš ir saslimis. 

Mērs Vims Keijers VRT norādījis, ka "vizīte tika organizēta ar vislabāko nodomu, bet tā nogāja greizi". Tāpat viņš bildis, ka tā bijusi ļoti melna diena aprūpes namam. 

Lai arī pasākuma laikā vecītis lietojis sejas masku, tomēr pēc notikušā inficēto ģimenes locekļi ziņojuši arī par privātām fotogrāfijām, kuras seniori viņiem pēc pasākuma bija nosūtījuši. Tajās esot redzams, ka fotografēšanās brīdī nav ievērota distancēšanās, kā arī daudziem senioriem nav bijusi maska. 

Beļģijā līdz šim reģistrēti 637 246 Covid-19 inficēšanās gadījumi, miruši 19 089 cilvēki.