foto: Tom Maddick / SWNS
Lielbritānijā nogalināts 12 gadus vecs skolnieks no Latvijas
Notikuma vietā strāda policija.
Pasaulē
2020. gada 15. decembris, 14:37

Lielbritānijā nogalināts 12 gadus vecs skolnieks no Latvijas

Jauns.lv

Netālu no Lielbritānijas pilsētas Bostonas nogalināts puisis no Liepājas, 12 gadus vecais Roberts Buncis, aizdomās par kura slepkavību aizturēti trīs citi jaunieši, no kuriem viens atbrīvots.

Britu mediji vēstī, ka Buncis nogalināts divas dienas pirms savas 13. dzimšanas dienas, un ka viņš nāk no Latvijas pilsētas Liepājas. Lielbritānijā viņš dzīvojis kopā ar savu tēvu. Uz turieni abi pārcēlušies pirms sešiem gadiem. 

Bostonā nogalināts 12 gadus vecs skolnieks no Latvijas

Netālu no Lielbritānijas pilsētas Bostonas nogalināts puisis no Liepājas, 12 gadus vecais Roberts Buncis, aizdomās par kura slepkavību aizturēti trīs ...

gallery icon
14

Bunča mirstīgās atliekas tika atrastas sestdien un sākumā policija domājusi, ka pļavā Linkolnšīras grāfistē atrastais ir kāda 30 gadus veca vīrieša līķis. 

Aizdomās par slepkavību līdz šim aizturēti trīs cilvēki - 13, 14 un 19 gadus veci jaunieši. Pēdējais vēlāk tika atbrīvots. 

14 gadus vecais aizturētais pirmdien tika iztaujāts tiesā, kur viņš apstiprināja savu identitāti, adresi un dzimšanas datumu. 

19 gadus vecais jaunietis tika aizturēts sestdien, taču likumsargi drīz vien viņu atbrīvojuši. Savukārt pēcāk tapis zināms, ka notikusi jau trešā aizturēšana. 

Skumjas par notikušo pauda Bunča skolas pārstāvji, norādot: "Mēs saņēmām ziņas, ka mūsu akadēmijas loceklis priekšlaicīgi tika atņemts savai ģimenei, saviem draugiem. Situāciju smagāku dara tas, ka šodien viņš svinētu savu 13. dzimšanas dienu."

Sociālajos tīklos iedzīvotāju vidū izplatās informācija par notikušā apstākļiem, tomēr britu likumsargi norāda, ka pagaidām nevar sniegt komentārus, jo notiek izmeklēšana. 

"Es vēlos apliecināt sabiedrībai, ka mēs darām visu, kas ir mūsu spēkos, lai izmeklētu šī jaunā zēna nāves apstākļus, un mēs aicinām ikvienu, kam ir kāda informācija saistībā ar izmeklēšanu, sazināties ar mums," norāda policijā.