foto: ZUMAPRESS.com
Somiju satriecis nežēlīgs noziegums: aizdomās par vienaudža slepkavību aizturēti trīs pusaudži
Ilustratīvs foto
Pasaulē
2020. gada 10. decembris, 18:24

Somiju satriecis nežēlīgs noziegums: aizdomās par vienaudža slepkavību aizturēti trīs pusaudži

Jauns.lv

Pirmdien, 7.decembrī, Koskela slimnīcas teritorijā Helsinkos atrasts 16 gadus veca zēna līķis, ziņo "Helsinki Times".

Helsinku policijas departaments trešdien izplatījis paziņojumu, kurā teikts, ka aizdomās par 16 gadus vecā pusaudža slepkavību aizturēti trīs viņa vienaudži.

Aizdomās turētie un upuris pazinuši viens otru un, kā teikts policijas paziņojumā, pagājušajā piektdienā kopā svinējuši dzimšanas dienu. Visi lietojuši alkoholu, bet nav zināms, vai iesaistītas vēl kādas apreibinošās vielas. Visticamāk, arī slepkavība izdarīta jau pagājušajā piektdienā, 4.decembrī.

Zēna līķi slimnīcas teritorijas būvlaukumā pirmdien atradis kāds celtnieks.

Kā sacīja Helsinku policijas departamenta detektīvs inspektors Marko Forss, pastrādātā slepkavība bijusi īpaši nežēlīga. "Upuris pakļauts ilgstošai vardarbībai, kas, domājams, bija īpaši brutāla un nežēlīga," teikts paziņojumā. Sīkākas detaļas policija neatklāj, jo turpinās izmeklēšana. Forss stāsta, ka aizdomās turētie pusaudži, šķiet, pat nav centušies noslēpt līķi, tāpat vēl nav zināms, vai tas pārvietots.

"Visi trīs aizdomās turētie aizgāja vienlaikus, atstājot upuri notikuma vietā. Iespējams, viņi saprata, ka zēns ir miris, taču es to šobrīd vairāk nekomentēšu," teica Forss.

Somijas sabiedriskie mediji ziņo, ka aizdomās turētie tika aizturēti pēc tam, kad policijā vērsies viens no aizdomās turēto zēnu vecākiem.

Sākotnējās nopratināšanas laikā visi trīs aizdomās turētie atzinuši, ka uzbrukuši upurim. Nevienam no zēniem nav kriminālas pagātnes, visi ir skolēni un, spriežot pēc vārdiem - somu izcelsmes, raksta somu laikraksts "Helsingin Sanomat". Policija skaidro nozieguma motīvu, jo pagaidām tas nav skaidrs.

Tāpat Helsinku policija pašreiz aktīvi meklē kādu sievieti, kura, iespējams, piektdien puišus redzējusi. 

Tiesa ceturtdien, 10.decembrī, lēma par trīs aizdomās turamo zēnu apcietināšanu līdz tālākai lietas izskatīšanai.

Kā ziņo Somijas mediji, šī ir pirmā reize kopš 2017.gada, kad par slepkavību tiek aizturēti nepilngadīgie.