foto: AFP/Scanpix
VIDEO: tūkstošiem cilvēku Minskā atvadās no aktīvista Ramana Bandarenkas
Pasaulē
2020. gada 20. novembris, 19:15

VIDEO: tūkstošiem cilvēku Minskā atvadās no aktīvista Ramana Bandarenkas

Jauns.lv / LETA

Aptuveni 5000 cilvēku piektdien Minskā atvadījās no aktīvista Ramana Bandarenkas, kurš mira 12.novembrī pēc piekaušanas un aizturēšanas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Minskā pēdējā gaitā pavada aktīvistu Ramanu Bandarenku

gallery icon
23

31 gadu veco Bandarenku Minskā paša mājas pagalmā 11.novembrī piekāva cilvēki maskās, kas no sētām ņēma nost baltisarkanbaltās lentes.

Nākamajā dienā Bandarenka nomira slimnīcā, kur viņš tika nogādāts no Minskas Centrālās rajona iekšlietu pārvaldes ar plašu smadzeņu tūsku, slēgtu galvaskausa un smadzeņu traumu, subdurālām hematomām, sasitumiem un nobrāzumiem.

Atvadīšanās no Bandarenkas notika baznīcā Minskas piepilsētā, kur cilvēki ieradās ar sarkaniem un baltiem ziediem.

Baltkrievijā kopš 9.augusta turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti tūkstošiem cilvēku, bet vairāki simti ievainoti. Lielākās protesta akcijas parasti notiek svētdienās.

"Mūsu spēkos nav atgriezt Ramanu atpakaļ, bet mēs varam mēģināt panākt, ka šādi noziegumi vairs nekad netiek atkārtoti," lietotnes "Telegram" kanālā norādīja opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura pašreiz atrodas Lietuvā.

AFP žurnālists, kas bija klāt aktīvista bērēs, ziņo, ka cilvēki aplaudējuši un skandējuši "Roma, tu esi varonis!".

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko šodien pavēstīja, ka nākamnedēļ atklās informāciju, kas saistīta ar Bandarenkas nāvi.

"Esiet pacietīgi, nākamnedēļ mēs jums visu pastāstīsim. Ticiet man, tas būs ļoti interesanti," Lukašenko sacīto citēja aģentūra "Belta".

Izmeklētāji sacīja, ka Bandarenka aizturēšanas brīdī izskatījies apreibis, bet medicīniskie dati, ko publiskojusi neatkarīgā ziņu vietne "Tut.by", neliecina, ka viņš būtu lietojis alkoholu.

Baltkrievijas Ģenerālprokuratūra ceturtdien ierosināja krimināllietu pret ārstu, kas medijiem pastāstīja par Bandarenkas nāves apstākļiem. Ārsts apsūdzēts par ārstniecības noslēpuma izpaušanu un nepatiesas informācijas sniegšanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās