foto: EPA/Scanpix
Vai pāvests Francisks "Instagram" aplūko knapi ģērbtas meitenes? Vatikāns pieprasa paskaidrojumus
Romas pāvests Francisks
Pasaulē
2020. gada 19. novembris, 21:47

Vai pāvests Francisks "Instagram" aplūko knapi ģērbtas meitenes? Vatikāns pieprasa paskaidrojumus

Jauns.lv

Vatikāns pieprasījis paskaidrojumus no sociālās vietnes "Instagram" pēc tam, kad atklājies, ka no pāvesta Franciska oficiālā "Instagram" profila "ielaikota" jeb ar sirsniņu atzīmēta kādas trūcīgi ģērbtas brazīliešu modeles bilde.

Nav skaidrs, kad tieši modeles Natālijas Gariboto fotogrāfija izpelnījusies pāvesta oficiālā profila @franciscus atzinību, bet atzīmētā sirsniņa pie modeles bildes bija redzama vēl 13.novembrī, pirms nākamajā dienā bija jau pazudusi, ziņo Katoļu ziņu aģentūra.

Sabiedrība un Vatikāns šim notikumam pievērsis pastiprinātu uzmanību pēc tam, kad ar izredzētās modeles fotogrāfiju, kura šķietami izpelnījusies katoļu baznīcas galvas uzmanību, padalījusies viņas menedžementa kompānija.

""COY Co." ir izpelnījusies pāvesta oficiālo svētību, pateicoties mūsu ikoniskajai karalienei," rakstīts pie modeles fotogrāfijas. "Leģenda vēsta, ka pāvests Francisks viņai sekojot, izmantojot segvārdu."

Pati Gariboto, kurai "Instagram" seko vairāk nekā 2,4 miljoni lietotāju, joko, ka viņa "vismaz dosies uz debesīm".

Katoļu ziņu aģentūra norāda, ka šobrīd uzsākta izmeklēšana, lai noskaidrotu, kurš bildi "ielaikojis" no pāvesta oficiālā profila. Vatikāna galvai sociālajā vietnē seko vairāk nekā 7 miljoni interesentu.

Savukārt mikroblogošanas vietnē "Twitter" pāvestam seko pat 18 miljoni lietotāju. Tiesa gan, pats pāvests Francisks saturu tīmeklim ražojot ļoti reti. "Pāvests nav līdzīgs Donaldam Trampam, viņš visu dienu nepavada pie tālruņa vai datora, lai tvītotu," 2017.gadā ziņoja Romas katoļu dienas laikraksts "La Croix". Togad pāvests atzīts par populārāko pasaules līderi platformā. Retos gadījumos pats pāvests Francisks apstiprina iepriekš jau uzrakstītus tvītus vai arī izsaka vēlmi kaut ko pašam paziņot ārkārtējās situācijās.