foto: AP/Scanpix
Gaiļu cīņu laikā Filipīnās baisa negadījuma dēļ bojā gājis policists
Pasaulē
2020. gada 27. oktobris, 13:45

Gaiļu cīņu laikā Filipīnās baisa negadījuma dēļ bojā gājis policists

Jauns.lv

Darba pienākumu izpildes laikā Filipīnās bojā gājis policists, kurš centies apturēt nelegālas gaiļu cīņas, vēsta ziņu aģentūra AFP.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policists miris pēc tam, kad vienam no gaiļiem piestiprināts asmens pārgriezis viņa augšstilba artēriju.

Gaiļu cīņas Filipīnās un citās Āzijas valstīs ir ļoti iecienīts un asiņains sporta veids. Skatītāji bieži vien piedalās derībās, prognozējot, kurš no spalvainajiem putniem, kas nereti tiek bruņoti ar asmeņiem, cīņā, kas bieži vien rezultējas viena gaiļa nāvē, uzvarēs.

Nežēlīgās gaiļu cīņas dažādās pasaules valstīs

gallery icon
17

Tomēr Covid-19 pandēmijas laikā šīs cīņas, tāpat kā citi sporta un kultūras pasākumi, Filipīnās ir aizliegtas, lai mazinātu vīrusa izplatību.

Traģiskais negadījums noticis pirmdien, kad viens no policistiem, vācot pierādījumus nelikumīgajām darbībām, pacēlis gaili, pie kura bijis piestiprināts ass priekšmets. Vīrietim tika pārgriezta kreisās kājas augšstilba artērija, un viņš noasiņojis līdz nāvei.

Policijas priekšnieks pulkvedis Ārels Apuds stāsta, ka kas tāds noticis pirmo reizi viņa 25 gadus ilgās karjeras laikā. "Kad man pirmo reizi par to paziņoja, es nespēju noticēt. Tas bija neveikmīgs incidents un nelaime, ko es nespēju izskaidrot," stāsta Apuds.

Reidā Sanhosē pilsētā, kur bojā gājušais Kristians Boloks bija policijas priekšnieks, tika arestēti trīs cilvēki un konfiscēti divi kaujas gaiļi kopā ar diviem asmeņu komplektiem.