foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: vīrietis ASV uz ceļa satiek pumas mazuļus, bet jau drīz piedzīvo dzīves baisākās 6 minūtes
Pasaulē
2020. gada 16. oktobris, 06:30

VIDEO: vīrietis ASV uz ceļa satiek pumas mazuļus, bet jau drīz piedzīvo dzīves baisākās 6 minūtes

Jauns.lv

Kails Burgess no Jūtas štata ASV bija devies pārgājienā, kas strauji aprāvies brīdī, kad viņš uz kādas dabas takas uzgājis divus pumas mazuļus. Vīrietis paņēmis mobilo telefonu, lai iemūžināto reto skatu, bet viņam nebija ne jausmas, ka viņš nofilmēs savas dzīves sešas baisākās minūtes.

Jau neilgi pēc kameras ieslēgšanas Kaila virzienā metusies saniknota puma, kura centusies aizsargāt savus mazuļus. Vīrietis mēģinājis plēsoņu nobiedēt, izkliedzot rupjus vārdus un rūcot. Tomēr puma nav atkāpusies un turpinājusi vīrieti vajāt vairāku minūšu garumā.

Kadros redzams: lai gan sākotnēji nešķiet, ka četrkājainais zvērs būtu agresīvi noskaņots, ik pa brīdim tas uzbrūkoši palec Kaila virzienā, pamatīgi pārbiedējot vīrieti.

foto: ekrānuzņēmums no video

Vairākas reizes paguvis atvadīties no dzīves, vajātais vīrs nolemj izmēģināt citu stratēģiju un pamet pumas virzienā akmeni. Tas nostrādā, un zvērs aizskrien atpakaļ pie mazuļiem.

"Tas tikko notika!" pēc dzīvnieka atkāpšanās kamerā saka Kails. "Es patiesībā esmu diezgan mierīgs. Jā, tajā virzienā vairs neiešu."

Vēlāk sarunā ar CNN vīrietis pastāstīja, ka nav grasījies no pumas bēgt skrienot, jo gribēja to paturēt acīs. Ja viņš būtu rīkojies straujāk, puma domātu, ka viņš grib uzbrukt. "Vienā rokā man bija telefons, bet otru es biju pacēlis gaisā, cenšoties izskatīties pēc iespējas lielāks. Es neesmu diez ko liels, tāpēc šī puma mani būtu uzveikusi acumirklī," viņš saka.

Pumas Jūtā ir aizsargājami dzīvnieki un parasti no cilvēkiem izvairās.

Tēmas