foto: REUTERS/SCANPIX
Briselē uz mēnesi slēdz kafejnīcas un bārus, kā arī publiskās vietās aizliedz lietot alkoholu
Vīrietis Briselē iet garām kafejnīcas terasei.
Pasaulē
2020. gada 7. oktobris, 15:07

Briselē uz mēnesi slēdz kafejnīcas un bārus, kā arī publiskās vietās aizliedz lietot alkoholu

Jauns.lv / LETA

Cerībā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatīšanos Beļģijas galvaspilsētā Briselē uz mēnesi tiks slēgtas kafejnīcas un bāri, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Restorāni, kas apkalpo klientus pie galdiņiem, varēs turpināt darbu, bet bāri jāslēdz līdz 8.novembrim un šajā laika posmā aizliegts arī lietot alkoholu publiskās vietās, paziņoja reģionālā valdība.

Šī ir otrā reize, kad Briselē ieviesti stingri ierobežojumi cīņā pret jaunā koronavīrusa pandēmiju.

Pieaugot inficēto un smagu saslimšanas gadījumu skaitam, Beļģijas centrālā valdība jau deva rīkojumu ierobežot bāru un kafejnīcu darbalaiku līdz plkst.23, bet reģionālā valdība nolēma spert soli tālāk.

Briseles galvaspilsētas reģionā dzīvo aptuveni 1,2 miljoni iedzīvotāju. Tur atrodas gan Beļģijas valdības mītne, gan NATO un Eiropas Savienības mītnes.

Aizvadītajā nedēļā Beļģijā reģistrēti vidēji 2500 jauni inficēšanās gadījumi dienā, kas ir par 57% vairāk nekā iepriekšējās septiņās dienās.

Nedēļas laikā par 25,7% pieaudzis arī hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits, un ik dienu mirst vairāk nekā 11 Covid-19 pacienti.

Ar 10 092 nāves gadījumiem uz 11,2 miljoniem valsts iedzīvotāju Beļģija ir viena no jaunā koronavīrusa smagā skartajām valstīm.