foto: EPA/Scanpix
Putins un Makrons aicina "pilnīgi" apturēt karadarbību Kalnu Karabahā
Francijas prezidents Emanuels Makrons piedalās videokonferencē ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.
Pasaulē
2020. gada 1. oktobris, 07:17

Putins un Makrons aicina "pilnīgi" apturēt karadarbību Kalnu Karabahā

Jauns.lv / LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien aicināja "pilnīgi" apturēt karadarbību Kalnu Karabahā un paziņoja, ka ir gatavi pastiprināt diplomātiskos centienus, lai palīdzētu atrisināt konfliktu.

"Vladimirs Putins un Emanuels Makrons aicināja karojošās puses pilnīgi un iespējami drīz apturēt uguni, deeskalēt saspīlējumu un izrādīt maksimālu savaldību," paziņoja Kremļa administrācija.

Telefonsarunā, kas notika pēc Makrona iniciatīvas, abi prezidenti apsprieda "konkrētus tālākas sadarbības parametrus, pirmām kārtām EDSO Minskas grupas ietvaros," teikts Kremļa paziņojumā.

Viņi pauda "gatavību" panākt kopīga paziņojuma pieņemšanu Minskas grupas līdzpriekšsēdētāju Krievijas, Francijas un ASV vārdā, kas aicinātu "nekavējoties" izbeigt karadarbību un sākt sarunas, piebilda Kremlis.

Prezidentiem apspriežot situāciju Baltkrievijā, Putins arī pateica Makronam, ka jebkādi mēģinājumi iejaukties kādas trešās valsts lietās ir "nepieņemami".

Putins atzīmēja Krievijas "principiālu nostāju", ka "jebkādi mēģinājumi iejaukties suverēnas valsts iekšējās lietās un ārējs spiediens uz leģitīmām varas iestādēm ir nepieņemami".

Telefonsaruna notika pēc tam, kad Makrons otrdien Viļņā bija ticies ar Baltkrievijas opozīcijas politiķi Svetlanu Tihanovsku. Kremļa paziņojumā netika pieminēta šī tikšanās.