foto: REUTERS/SCANPIX
100 000 Ņujorkas vēlētāju nosūtīti kļūdaini noformēti biļeteni
Gandrīz 100 tūkstoši vēlētāju ir saņēmuši biļetenus atpakaļ sūtāmās aploksnēs, uz kurām ir uzdrukāti nepareizi viņu vārdi un adreses.
Pasaulē
2020. gada 30. septembris, 08:50

100 000 Ņujorkas vēlētāju nosūtīti kļūdaini noformēti biļeteni

Jauns.lv / LETA

Balsošana pa pastu gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās ir sākusies neveiksmīgi Ņujorkā, kur gandrīz 100 tūkstoši vēlētāju ir saņēmuši biļetenus atpakaļ sūtāmās aploksnēs, uz kurām ir uzdrukāti nepareizi viņu vārdi un adreses.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šādi kļūdaini noformēti biļeteni, kas nosūtīti vēlētājiem Bruklinā, var novest pie to atzīšanas par nederīgiem, ja vēlētāji ar savu vārdu parakstīsies uz aploksnēm, uz kurām uzdrukāts cits vārds.

Ņujorkas pilsētas Vēlēšanu padome vainoja šajā problēmā kompāniju "Phoenix Graphics", kas nolīgta šo biļetenu nodrukāšanā un izsūtīšanā vēlētājiem.

Kļūdaini noformētie biļeteni aprobežojas ar vienu drukas partiju, kas nosūtīta vēlētājiem Bruklinā, otrdienas sēdē paziņoja Vēlēšanu padomes direktors Maikls Raiens. Viņš tajā nepateica, cik daudz biļetenu nodrukāts, bet ziņu vietnei "Gothamist" izpauda, ka kļūdas bijušas 99 477 biļetenos.

Visi vēlētāji, kas saņēmuši kļūdainos biļetenus, saņems jaunus pirms 3.novembra vēlēšanām, un izmaksas segs nolīgtais uzņēmums, sacīja Raeins.

Vēl nav zināms, kā Vēlēšanu padome rīkosies attiecībā uz vēlētājiem, kas jau nosūtījuši savu biļetenu kļūdaini apdrukātā aploksnē.

Raiens solīja, ka vēlēšanu darbinieki mēģinās sazināties ar vēlētājiem sociālajos medijos un, ja iespējams, pa telefonu vai e-pastu.