foto: REUTERS/SCANPIX
Par Navaļnija indēšanu informē Starptautisko Ķīmisko ieroču aizlieguma organizāciju
Navaļnijs tiek transportēts no Omskas slimnīcas
Pasaulē
2020. gada 9. septembris, 19:00

Par Navaļnija indēšanu informē Starptautisko Ķīmisko ieroču aizlieguma organizāciju

Jauns.lv / LETA

Vācija Starptautiskajai Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijai (OPCW) nodevusi testu rezultātus, kas pierāda, ka Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs saindēts ar nervus paralizējošu indīgu vielu, trešdien pavēstīja valdības amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vācijas valdība neuzskata, ka ir pamats nodot šīs liecības tiešā ceļā Krievijai, sacīja valdības preses sekretāra vietniece Martīna Fīca. "Mēs turpinām aicināt Krievijas pusi sniegt informāciju," viņa piebilda.

Ar Navaļnija saindēšanu pārkāptas starptautiskās tiesības, kas aizliedz ķīmisko ieroču izmantošanu, sacīja Fīca, norādot, ka jautājums nav tikai Berlīnes un Maskavas domstarpību objekts.

To, ka testu paraugi nodoti OPCW, kuras dalībvalsts ir Krievija, apliecināja arī Vācijas Aizsardzības ministrija.

Krievijas valdība noliedz, ka tā jelkādā veidā būtu iesaistīta Navaļnija veselības krīzē, un līdz šim atteikusies uzsākt krimināllietu saistībā ar apsūdzībām, ka Navaļnijs saindēts.

Vācijas vēstnieks Krievijā Gēza Andreass fon Geirs trešdien apmeklējis Krievijas Ārlietu ministriju, lai runātu par strīdus jautājumu, pavēstīja Vācijas vēstniecība Maskavā.

Kā norādīja Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova, Maskava cer, ka Vācija sniegs pietiekamus pierādījumus, kas pamatotu apgalvojumus, ka Navaļnijs saindēts ar vēl PSRS izstrādāto ķīmisko ieroci "Novičok".

Pie Omskas slimnīcas ieradušies Alekseja Navaļnija paši tuvākie cilvēki

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija organismā atrasta inde, kas apdraud ne tikai viņu pašu, bet arī apkārtējos, piektdien paziņojis viņa ...

gallery icon
17

Navaļnijs 20.augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā Sibīrijā, bet divas dienas vēlāk no Krievijas pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā 2.septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Pirmdien Navaļnijs tika atmodināts no medicīniskās komas un viņš reaģē uz vārdiskiem stimuliem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās