foto: AP/Scanpix
Pēc brutālajām aizturēšanām un spīdzināšanām Lukašenko ar medaļām apbalvojis 300 iekšlietu darbiniekus
Policisti Minskā 11.augustā brutāli piekauj protestētāju.
Pasaulē
2020. gada 18. augusts, 14:23

Pēc brutālajām aizturēšanām un spīdzināšanām Lukašenko ar medaļām apbalvojis 300 iekšlietu darbiniekus

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko parakstījis rīkojumu par vairāk nekā 300 Iekšlietu ministrijas darbinieku apbalvošanu ar pirmās, otrās un trešās pakāpes medaļām "Par nevainojamu dienestu".

Rīkojums par apbalvošanu parakstīts 13.augustā, bet otrdien publicēts Nacionālajā tiesiskās informācijas portālā. Dokumentā ir 25 lappuses.

Medaļas piešķirtas par "priekšzīmīgu dienesta pienākumu veikšanu".

foto: AP/Scanpix
Policisti Minskā 11.augustā brutāli piekauj protestētāju.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon
78

Galvaspilsētā Minskā kopš 9.augusta nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Daudzi protestētāji, iznākuši brīvībā no cietumiem, pagājušajā nedēļā liecināja par spīdzināšanu, pārpildītām kamerām, sūdzējās par badu un slāpēm.

Baltkrievijā turpinās protesti

Tūkstošiem cilvēku pirmdienas vakarā izgājuši Minskas ielās, lai turpinātu protestus pret prezidenta vēlēšanu iznākumu, vēsta mediji un aculiecinieki. Policija izmantojusi ...

gallery icon
46

Cilvēktiesību aktīvisti ir dokumentējuši spīdzināšanas faktus.

Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja pirmdien pavēstīja, ka jau vairāk nekā 600 cilvēku iesnieguši sūdzības par miesas bojājumiem, kas gūti, kad viņus pēcvēlēšanu masu protesta akciju gaitā aizturēja tiesībsargājošo struktūru darbinieki.

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes un aizturēti cilvēki.

gallery icon
52

Vēl aptuveni 100 iesnieguši sūdzības par miesas bojājumu gūšanu pagaidu apcietinājuma iestādēs.

Baltkrievijā atbrīvo aizturētos protestētājus

Visa uzmanība ceturtdienas vakarā Minskā tika pievērsta pirmstiesas aizturēšanas centram, kur tika atbrīvoti iepriekš aizturētie protestētāji.

gallery icon
32